Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης: Γιατί έγιναν μόνο 20 τεστ σε αστυνομικούς;

Ηράκλειο
Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης: Γιατί έγιναν μόνο 20 τεστ σε αστυνομικούς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία για τη μη διενέργεια τεστ σε όλους τους αστυνομικούς

Ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος διενεργήθηκαν μόνο 20 τεστ τη στιγμή που συνολικά είναι 300 οι αστυνομικοί που εργάζονται στο χώρο, καταθέτει η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης. Όπως αναφέρει ενώ σε άλλες υπηρεσίες και φορείς διενεργήθηκαν πολλά περισσότερα τεστ, αυτό δεν ίσχυσε και για τους αστυνομικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:

«Μετά και το νέο κρούσμα του Covid-19 σε αστυνομικό (ανώτατο αξιωματικό) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Εάν λάβουμε υπόψιν ποιο πρωτόκολλο ακολουθείται όταν ένας εργαζόμενος βρεθεί θετικός και τι ισχύει όταν βρεθεί θετικός ένας αστυνομικός, διαπιστώνουμε να ακολουθούνται διαφορετικές προσεγγίσεις.

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου είχαμε ένα θετικό κρούσμα και έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, 60 στον αριθμό. Σε εργοστάσια και σε βιομηχανίες που παρουσίασαν κρούσματα έγιναν σχεδόν στο σύνολο πάνω από 300 τεστ στους εργαζόμενους. Στην Δ.Α. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν μόνο είκοσι τεστ (20), τη στιγμή που εργάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο 300 αστυνομικοί καθώς και αρκετοί πολίτες εισέρχονται σε καθημερινή βάση για διάφορα ζητήματα.

Διερωτόμαστε, οι αστυνομικοί δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν άτομα υψηλού κίνδυνου ή μήπως είναι άτρωτοι ; Τελικά άλλα πρωτόκολλα ισχύουν για τους υπόλοιπους και άλλα για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας; Τι φοβούνται και δεν κάνουν τεστ σε όλο το προσωπικό όπως θα έπρεπε;».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News