Φοιτητές Φυσικού: Καταγγέλλουν ψυχολογικό πόλεμο και σεξιστικά σχόλια

Ηράκλειο
Φοιτητές Φυσικού: Καταγγέλλουν ψυχολογικό πόλεμο και σεξιστικά σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για απαξίωση φοιτητών και αδυναμία να μπορέσουν να περάσουν τα μαθήματα

Κάθε άλλο παρά συνθήκες που αρμόζουν σε ένα πανεπιστημιακό Ίδρυμα περιγράφουν στο ψήφισμά τους μέλη του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης που ούτε λίγο ούτε πολύ, ως ύστατο τρόπο όπως εξηγούν, προκειμένου να εισακουστούν οι φωνές τους, με το ψήφισμα αυτό θέτουν προ των ευθυνών τους τον πρόεδρο του Τμήματος και τα Όργανα του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για απαξίωση φοιτητών, αδυναμία να μπορέσουν να περάσουν τα μαθήματα χωρίς αυτό να συνάδει με το περιεχόμενο των παραδόσεων και μια τάση, ακόμη και φροντιστήρια να κάνουν κάποιοι για να τα καταφέρουν, αφού μόλις το 1/3 καταλήγει σε αποφοίτηση, την ώρα που αυτοί που εγκαταλείπουν αυξάνονται.

«Πολλά παιδιά λόγω της στάσης των καθηγητών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους γιατί δεν αντέχουν την τοξικότητα του τμήματος και των καθηγητών καθώς και για να μην ξοδεύουν τα λεφτά των γονιών τους άδικα, ενώ μεγάλος αριθμός των φοιτητών παραδέχεται ότι μετά την εισαγωγή τους στο τμήμα κατέληξαν να έχουν κατάθλιψη ή άλλα ψυχολογικού τύπου προβλήματα, λόγω του ψυχολογικού πολέμου στον οποίο συχνά καταφεύγουν οι καθηγητές».

Οι φοιτητές επισήμαναν ότι οι συνθήκες που έχουν διαχρονικά διαμορφωθεί, έχουν απομακρύνει τους καθηγητές από το παιδαγωγικό τους χαρακτήρα, ενώ κατήγγειλαν ότι υπάρχουν περιστατικά απαξίωσης και έχει παρατηρηθεί μέχρι και περιστατικό σεξιστικού περιεχομένου κατά φοιτήτριας.

Καταγγέλλουν σεξιστικά σχόλια

«Καθηγητής έκανε ακραίο σεξιστικό σχόλιο σε φοιτήτρια, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του για να δει το γραπτό της ύστερα από εξέταση, λέγοντάς της (αυτολεξεί): «Είσαι γυναίκα, θες και 10;».  Ο ίδιος καθηγητής απευθύνεται συχνά στους φοιτητές του αποκαλώντας τους «καθυστερημένα κατσίκια», «πλέμπα» κ.α».

Η απάντηση του προέδρου του Τμήματος

Απαντώντας στα όσα υποστήριξαν στο ψήφισμά του συλλόγου φοιτητών ο Πρόεδρος του Τμήματος Αλέξανδρος Γεωργακίλας ανέφερε:

«Στο Τμήμα Φυσικής, οι καθηγητές και τα όργανα του Τμήματος - όπως ο Πρόεδρος και η Επιτροπή Σπουδών - είναι πάντα ανοικτά για να συζητήσουν οποιοδήποτε παράπονο ή πρόβλημα έχει ένας φοιτητής ή μια φοιτήτρια. Η δημοσιοποίηση ενός τέτοιου κειμένου που χαρακτηρίζεται από ελλιπή και σε μεγάλο βαθμό παραποιημένα στοιχεία, δημιουργεί παραπλανητικά συμπεράσματα και δεν υπηρετεί κανένα καλό σκοπό. Δυστυχώς αποτελεί συνέχεια της δυσφημιστικής προσπάθειας που ξεκίνησε μια μειοψηφία φοιτητών τον Ιούνιο 2020, αντιτιθέμενη στην ολοκλήρωση εργαστηρίων και τη διεξαγωγή εξετάσεων με φυσική παρουσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News