Επενδύουν στην βιομηχανική κάνναβη - Πολλά υποσχόμενη αγροτική καλλιέργεια

Ηράκλειο
Επενδύουν στην βιομηχανική κάνναβη - Πολλά υποσχόμενη αγροτική καλλιέργεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΚΡΗΤΗ TV σε μία νόμιμη φυτεία κάνναβης στο Ηράκλειο

Στην πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, η οποία έχει νομιμοποιηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, έχουν επενδύσει παραγωγοί και στην Κρήτη, ποντάροντας στην ευεργετική χρήση του φυτού, που ολοένα κερδίζει έδαφος στην αγορά.

Σε ακατέργαστη ή όχι μορφή, ως αφέψημα και υπερτραφή μέχρι ύφασμα, χαρτί, καλλυντικό έλαιο ακόμα και κατασκευαστικό υλικό.

Η ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε σε μία από τις ελάχιστες καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης που υπάρχουν στην Κρήτη. Η σπορά έγινε πριν από περίπου τρεις μήνες και τώρα τα δέντρα βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.

Οι εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης έχουν περιεκτικότητα της απαγορευμένης ψυχοτρόπου ουσίας THC έως 0,2%. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται προσεκτική καλλιέργεια και συνεχείς παρακολούθηση.

Τα φυτά φτάνουν σε ύψος μέχρι και τα 3,5 μέτρα, πριν όμως γίνει η τελική διάθεση του προϊόντος στο καταναλωτικό κοινό το κράτος διενεργεί πολλούς αυστηρούς ελέγχους.

Παρά τις δυσκολίες, οι παραγωγοί βιομηχανικής κάνναβης είναι πεπεισμένοι ότι η καλλιέργεια του φυτού μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικερδής, εφόσον ιδρυθούν μεταποιητικές μονάδες που θα εκμεταλλεύονται κάθε τμήμα του.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News