Γρηγόρης Νικολιδάκης: «Να καταγραφούν οι μετανάστες και να απελαθούν οι εξτρεμιστές»

Ηράκλειο
Γρηγόρης Νικολιδάκης: «Να καταγραφούν οι μετανάστες και να απελαθούν οι εξτρεμιστές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επόμενη ημέρα στο Τυμπάκι - Συλλήψεις ακραίων στοιχείων  

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, τελικά, παρά την ένταση που επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στο Τυμπάκι, με αφορμή το συλλαλητήριο το οποίο διοργάνωσαν ακραία στοιχεία.

Μικροζημιές και συλλήψεις

Όπως είχε ήδη γράψει από χτες το neakriti.gr και όπως επιβεβαιώνει ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο προξένησαν μικροζημιές - συγκεκριμένα, έσπασαν τα τζάμια - στο ένα εκ των δύο αυτοσχέδιων χώρων λατρείας των Μουσουλμάνων αλλοδαπών που υπάρχουν στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Θετικό είναι πως, παρά το ανθρωποκυνηγητό που επικράτησε, για αρκετή ώρα, μεταξύ της τεράστιας δύναμης των αστυνομικών που βρίσκονταν στο Τυμπάκι και των ακραίων στοιχείων, δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υπήρξαν και άλλες συλλήψεις και προσαγωγές συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, κυρίως, κατά τη διάρκεια των «μπλόκων» που είχαν στήσει οι αστυνομικοί από το Γιόφυρο έως το Τυμπάκι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατασχέθηκαν, ως επί το πλείστον, μαχαίρια και οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρμοδίως.

«Το Νόμο τον διαχειρίζονται τα όργανα της Τάξης»

Σχολιάζοντας τα χτεσινά επεισόδια, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου στο Τυμπάκι, ο κ. Νικολιδάκης, ανέφερε τα εξής:

«Ο καθένας μας έχει τη δική του άποψη. Ωστόσο, σε μια σύγχρονη Δημοκρατία, όπου υπάρχουν Νόμοι και Σύνταγμα, για την ηρεμία και την ειρήνη ενός τόπου, αυτοί οι Νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Και δη, αυτοί οι Νόμοι πρέπει να διαχειρίζονται από τα όργανα της Τάξης και μόνο. Όχι από εξτρεμιστικά στοιχεία που προσπαθούν να τους επιβάλλουν».

Οι προτάσεις του Δημάρχου

Σε πρώτη φάση, ο κ. Νικολιδάκης, αναμένεται να έχει επαφές με τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να υπάρξει «περιφρούρηση» του χωριού. Ωστόσο, όπως σχολίασε ο ίδιος: «όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αστυνομικοί προκειμένου να εξασφαλιστεί η ηρεμία».

Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι ουσιωδέστερα.

Μία λύση θα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Νικολιδάκη, η απέλαση των «εξτρεμιστικών στοιχείων» που υπάρχουν στους κόλπους των μεταναστών. «Πρόκειται», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «για άτομα που προσπαθούν να ελέγξουν τα μεροκάματα των υπολοίπων μεταναστών και που - πολλές φορές - εμπλέκονται και στα επεισόδια μεταξύ των μεταναστών που υπάρχουν στην περιοχή». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα άτομα πρέπει να απομονωθούν 100%».

Μια άλλη πρόταση του κ. Νικολιδάκη, που θα μπορούσε να επιφέρει και την πολυπόθητη ηρεμία στο Δήμο Φαιστού, είναι η καταγραφή όλων των αλλοδαπών που κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή. Όπως εξήγησε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος, «ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια είναι η καταγραφή των μεταναστών. Όπως ξέρουμε ποιος ημεδαπός είναι ο γείτονάς μας, έτσι, θα έπρεπε να γνωρίζουμε και ποιος αλλοδαπός ζει δίπλα μας».

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως το βράδυ της Τετάρτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε ότι σήμερα, Πέμπτη, επρόκειτο να καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων και να έχω συναντήσεις με όλους του φορείς της περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα τεκταινόμενα στο Δήμο Φαιστού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News