Ατύχημα σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου: Πως προκλήθηκε η έκρηξη με τους 4 τραυματίες

Ηράκλειο
Ατύχημα σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου: Πως προκλήθηκε η έκρηξη με τους 4 τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου προκλήθηκε η έκρηξη στο λιμάνι του Ηρακλείου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ανθρώπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 2 μελών του πληρώματος του πλοίου και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η  Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Για το ατύχημα ανακοίνωση εξέδωσε και το Λιμενικό Σώμα:

«Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ  “Blue Horizon”, Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου.

Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.»

Ανακοίνωση Συμπαράστασης από την Διοίκηση του ΟΛΗ

Σε ανακοίνωση συμπαράστασης προέβη η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση τονίζει πως η σκέψη όλων είναι κοντά σε εκείνους που τραυματίστηκαν και στις οικογένειές τους ενώ όπως αναφέρει μεταξύ άλλων παραμένει στη διάθεση της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των συναρμόδιων φορέων προκειμένου να παράσχει  οποιαδήποτε βοήθεια σε μέσα και υπηρεσίες που θα απαιτηθούν. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς,  συμπαρίστανται στις δύσκολες στιγμές που δίνουν τα τέσσερα μέλη του  πληρώματος μηχανοστασίου,  οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όλη μας η σκέψη αυτές τις στιγμές αναφέρθηκαν, είναι κοντά στους τραυματισμένους και στις οικογένειές τους.

Σημειωτέον, ότι το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020, στο πλοίο Blue Horizon, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από την διαρροή τραυματίστηκαν τα 4 μέλη του πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης. Εξ αυτών τα δύο μέλη νοσηλεύονται, ενώ τα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνον η παροχή πρώτων βοηθειών. 

Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Τα αίτια του ατυχήματος είναι υπό διερεύνηση και προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ο ΟΛΗ παραμένει στη διάθεση της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των συναρμόδιων φορέων προκειμένου να παράσχει  οποιαδήποτε βοήθεια σε μέσα και υπηρεσίες που θα απαιτηθούν».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News