Επέζησε από τροχαίο - Συγκλονίζει με την προσφορά και τη δύναμη ψυχής

Ηράκλειο
Επέζησε από τροχαίο - Συγκλονίζει με την προσφορά και τη δύναμη ψυχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας μη στερήσουμε από κανέναν συνάνθρωπό μας να χαρεί τους δικούς του, τις απολαύσεις της ζωής, τα όνειρά του που εκείνη τη δύσκολη στιγμή αιμορραγούν... Όπως πριν μερικά χρόνια ήρθε και η δική μου δύσκολη στιγμή, ήσασταν εκεί προσφέροντάς μου δεκάδες φιάλες αίματος για να με κρατήσετε στη ζωή

Με σχεδόν ποιητικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα πολύ συγκινησιακό, η Έφη Πασπαλάκη - που είναι η ίδια θύμα πολύ σοβαρού τροχαίου ατυχήματος και είναι υπεύθυνη αιμοδοσίας της διαδικτυακής ομάδας SOS ΒΟΑΚ - καλεί όλους να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνεται αύριο Σάββατο, από τις 9:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, και συγκεκριμένα στον υγειονομικά ασφαλή χώρο της Περιφέρειας Κρήτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να αιμοδοτήσουμε δίνοντας ελπίδα, αγάπη, όνειρα... την ίδια τη ζωή σε όσους τα χρειαστούν».

Η κ. Πασπαλάκη έχει ωστόσο εμπλουτίσει αυτό το κάλεσμα με λόγια συγκίνησης, ως η ίδια επιζήσασα από τροχαίο. Γράφει λοιπόν: «Η ζωή είναι το πιο όμορφο ταξίδι... Κάποιες φορές όμως... χρειάζεται ανεφοδιασμό. Κάποιοι σε μια άτυχη στιγμή μπορεί να κινδυνεύσουν. Όσοι μπόρεσαν, να κρατηθούν στο παρόν... Το αίμα είναι το μόνο δώρο που μπορούν να δεχτούν... στα τροχαία. Δυστυχώς χρειάζεται πολύ... Δεν υπάρχει επάρκεια. Ας γίνει συνείδηση σε όλους μας πόσο σημαντικά ζωογόνο είναι να προσφέρουμε αίμα, πρωτίστως για τον ίδιο τον οργανισμό, μα και πόσο υπερήφανα, ανθρώπινα θα αισθανθούμε σαν μάθουμε ότι από εμάς... ένας συνάνθρωπός μας θα συνεχίσει να “γλεντίζει” στων φίλων τις χαρές... Δεν υπάρχει μεγαλύτερη, αναγκαία και απαραίτητη προσφορά από κάποια λεπτά του χρόνου μας που δίνουν χρόνο στους τραυματίες. Το οδικό δίκτυο... το αλκοόλ... η νιότη... οι τουρίστες... ό,τι κι αν ευθύνεται για τα τροχαία της Κρήτης που μαυροφορείται η φύση... όταν το απέραντο γαλάζιο του ουρανού βουτά στις ακρογιαλιές, κάποιοι συνάνθρωποί μας, έχοντας κοντά τον Θεό και την Ιατρική, παλεύουν να τα γεύονται κι άλλο. Ας μη στερήσουμε από κανέναν συνάνθρωπό μας να χαρεί τους δικούς του, τις απολαύσεις της ζωής, τα όνειρά του που εκείνη τη δύσκολη στιγμή αιμορραγούν... Όπως πριν μερικά χρόνια ήρθε και η δική μου δύσκολη στιγμή, ήσασταν εκεί προσφέροντάς μου δεκάδες φιάλες αίματος για να με κρατήσετε στη ζωή. Όλοι μαζί ας ενωθούμε σε αυτή την αλυσίδα Ζωής και να περάσουμε το μήνυμα: “Τέλος πια στα τροχαία ατυχήματα”».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News