3η ΕΜΑΚ: Ντύθηκαν Αη-Βασίληδες και έκαναν... θεαματικές «βουτιές» για τα παιδιά του ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο
3η ΕΜΑΚ: Ντύθηκαν Αη-Βασίληδες και έκαναν... θεαματικές «βουτιές» για τα παιδιά του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πιο συγκινητική «αποστολή» της ζωής τους

Την πιο συγκινητική αποστολή της ζωής τους έφεραν εις πέρας οι άνδρες της Ορειβατικής Ομάδας της 3ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι ντύθηκαν Αϊ Βασίληδες και σκόρπισαν χαμόγελα στα παιδικά προσωπάκια, αλλά και συγκίνηση σε όλους όσοι βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η “αποστολή” τους αυτή τη φορά ήταν να φορέσουν μια στολή διαφορετική από τη στολή εργασίας τους, να ντυθούν Αϊ Βασίληδες και να μοιράσουν δώρα, αγάπη, ελπίδα, αλλά και ευχές για ταχεία ανάρρωση στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Η είσοδός τους στην κλινική υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς οι πυροσβέστες Αϊ Βασίληδες κατέβηκαν από ύψος 22 μέτρων με σχοινί, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά παιχνίδια, χαμόγελα χαράς, αλλά πάνω απ’ όλα ελπίδα τη στιγμή που δίνουν τον πιο σπουδαίο, τον πιο μεγάλο αγώνα υπέρ της ζωής τους.

Το μήνυμα της ελπίδας, τελικά, εστάλη σε όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, καθώς δεκάδες ασθενείς και οι συνοδοί τους, όπως και τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, βγήκαν στα μπαλκόνια, προκειμένου να δουν τους πιο ξεχωριστούς Αϊ Βασίληδες, που... κατέβηκαν από τις κλίμακες των πυροσβεστικών οχημάτων, κρατώντας σάκους γεμάτους παιχνίδια, βιβλία και όνειρα για τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. Με μια θεαματική βουτιά με σχοινί από ύψος 22 μέτρων, οι πυροσβέστες Αϊ Βασίληδες μαζί με τα σακιά τους βρέθηκαν στην κλινική και έδωσαν στα παιδιά δώρα, συγκίνηση και χαρά, την οποία τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους έχουν ανάγκη, στην προσπάθειά τους, να βγουν νικητές από τη μάχη που έμελλε να πρέπει να δώσουν σ αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία.

Δείτε το βίντεο:
«Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε»

«Σκεφτήκαμε τις ημέρες αυτές ότι έπρεπε να βρεθούμε κοντά σε συνανθρώπους μας, τους οποίους κάποιο πρόβλημα υγείας τούς κράτησε στο νοσοκομείο, μακριά από την οικογένειά τους, μακριά από το γιορτινό τραπέζι και το ευχάριστο και χαρούμενο κλίμα των γιορτινών ημερών. Έτσι, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και σε συνεργασία με την υπηρεσία μας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ξανά τη δράση αυτή, την οποία πραγματοποιήσαμε και πέρυσι, οπότε και διαπιστώσαμε ότι είχε μεγάλη αποδοχή και έδωσε μεγάλη χαρά», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”, Βασίλης Ανδρεαδάκης.

«Σκοπός μας ήταν να δώσουμε λίγη χαρά σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους, που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους αυτές τις μέρες. Ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο μεγάλη ευχή μας αποτελεί του χρόνου κανένα από αυτά τα παιδιά να μην είναι στην κλινική, αλλά να βρίσκονται όλα πίσω στα σπίτια τους. Τα παιδιά χάρηκαν και αυτό φάνηκε στο χαμόγελό τους, που αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη ικανοποίηση και το πιο σημαντικό κέρδος», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”, Γιώργος Παπαδομανωλάκης.

«Κληθήκαμε και φέτος να δώσουμε όση χαρά μπορούμε μέσα από την ψυχή μας στα παιδάκια της κλινικής και ελπίζουμε να το καταφέραμε», είπε ο επιπυραγός της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου, Αντώνης Γρηγοράκης.

Μια μεγάλη εκδήλωση αγάπης

«Πρόκειται για μια μέρα χαράς, την οποία χρωστάμε στη Διοίκηση της 3ης ΕΜΑΚ και σε όλους τους ανθρώπους που στελεχώνουμε τη σημαντική αυτή υπηρεσία. Ευχαριστούμε θερμά τόσο αυτούς όσο και τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, γιατί είναι μια σημαντική κίνηση για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική, όπως και για τους γονείς τους. Είναι μια κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης από εκείνες που μας προχωράνε μπροστά και μας δείχνουν ότι έτσι μονιασμένοι πρέπει να αποχαιρετήσουμε το 2019», σημείωσε η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Λένα Μπορμπουδάκη.

«Είναι μια αξιέπαινη πράξη από την Υπηρεσία, που γίνεται για να δώσει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στα παιδιά. Στηρίζουμε αυτές τις δράσεις που αποτελούν μια μεγάλη εκδήλωση αγάπης», ανέφερε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News