Καταγγελίες για κουνούπια στο Ηράκλειο: «Δε μπορούμε να βγούμε στην αυλή μας»

Ηράκλειο
Καταγγελίες για κουνούπια στο Ηράκλειο: «Δε μπορούμε να βγούμε στην αυλή μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταλαιπωρία με τα κουνούπια σε περιοχές του Ηρακλείου

«Δεν μπορούμε να βγούμε στις αυλές των σπιτιών μας», ανέφερε αγανακτισμένη κάτοικος της περιοχής των Καμινίων στο Ηράκλειο, λόγω των κουνουπιών που έχουν «κατακλύσει», όπως αναφέρει, την ευρύτερη περιοχή.

«Και όχι μόνο τη δική μας περιοχή, πλησίον του Γεντί Κουλέ, αλλά ανάλογα κρούσματα, εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του Ηρακλείου», σχολίασε η καταγγέλλουσα, αναφέροντας, επίσης, πως - λόγω της δουλειάς της - παρατηρεί ολοένα και περισσότερα περιστατικά μολύνσεων από κουνούπια.

Όπως αναφέρει, παρότι η ίδια έχει πραγματοποιήσει ψεκασμούς στο σπίτι της, που της έχουν κοστίσει από 40 μέχρι και 60 ευρώ, εξακολουθεί να παρατηρεί κουνούπια στην αυλή της, αναρωτώμενη τι μπορούν να κάνουν οι γείτονές της που, ενδεχομένως, να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ψεκασμούς με ιδιωτικό συνεργείο.

Πάντως, όπως σχολιάζει η κάτοικος της περιοχής, η ίδια έχει απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί, όμως - όπως αναφέρει - οι αρμόδιοι της έδωσαν αρνητική απάντηση.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι αυτό που αναφέρει η καταγγέλλουσα: «Μου λέει το εγγονάκι μου να το βγάλω να παίξει στον κήπο και του απαντάω “όχι”, λόγω των κουνουπιών»…

Σημειώνεται πως το neakriti.gr επιχείρησε να λάβει απάντηση αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως το παραπάνω δεν κατέστη εφικτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News