BIONANOTOX 2019: Στο Ηράκλειο από όλα τα μέρη του κόσμου

Ηράκλειο
BIONANOTOX 2019: Στο Ηράκλειο από όλα τα μέρη του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιείται στο Ηράκλειο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου

Από Ρωσία, ΗΠΑ, Κορέα, Καναδά, Γαλλία, Τσεχία, Εσθονία, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα… όλοι στο Ηράκλειο για το 10ο Διεθνές Συνέδριο BIONANOTOX 2019 με θέμα «Βιοπολυμερή και Νανοϋλικά: Πρόσφατες Εξελίξεις και Θέματα Ασφάλειας-Τοξικολογίας και Οικολογίας».

Το συνέδριο ξεκίνησε στις 5 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 12 του μήνα. Συνδιοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Τμήμα Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Ελληνική Εταιρεία Τοξικολογίας, το Πανεπιστήμιο Mendeleyev, το Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας, τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών και τη Ρωσική Εταιρεία Πειραματικής Τοξικολογίας.

Το 7ήμερο συνέδριο φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Agapi Beach στην Αμμουδάρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

«Η διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου είναι αποτέλεσμα της μακράς και αγαστής συνεργασίας εικοσαετίας και πλέον, μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων επιστημόνων σε αυτό το ερευνητικό πεδίο στο πλαίσιο διμερών επιστημονικών προγραμμάτων.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το συνέδριο είναι από την Ρωσική Ακαδημία Επιστημών και από διαπρεπή Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ινστιτούτα της Ρωσίας της Ευρώπης και Αμερικής.

Το συνέδριο έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει σε επαφή τους Ρώσους και Έλληνες επιστήμονες που διεξάγουν έρευνα στο ευρύτερο πεδίο της βιονανοτεχνολογίας - σύγχρονης επιστημονικής κατεύθυνσης που υπόσχεται πολλά οφέλη στην ανθρωπότητα. Αναμένεται να συμβάλλει στην επέκταση της ήδη υπάρχουσας πολιτιστικής συνεργασίας και των πολιτιστικών επαφών, που μετράν αιώνες, στη σφαίρα επιστημονικής της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στις κατευθύνσεις αιχμής, ενισχύοντας αμφοτέρων την ανταγωνιστικότητα τους και το ερευνητικό δυναμικό.

Τα θέματα βιονανοτεχνολογίας αφορούν πολλούς επιστημονικούς κλάδους, τη βιολογία, τη χημεία, τη τοξικολογία, την νανοτεχνολογία και τη βιοτεχνολογία με εφαρμογές στην Ιατρική τη φαρμακολογία αλλά και το ευρύτερο βιομηχανικό τομέα.

Διαφόρων συνθέσεων βιοϋλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διαφόρων ιατρικών ειδών όπως ενδοπροσθετικών της καρδιάς, βαλβίδων και αγγείων στην οδοντιατρική και για την επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων κ.α.

Επίσης στη σύγχρονη Βιοτεχνολογία και γενετική τα βίο και νάνο υλικά έχουν σπουδαίες εφαρμογές στην καλλιέργεια των κυττάρων όπως και στα συστήματα για την ανάλυση του γενετικού υλικού.» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό μίλησαν:

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής και Ακαδημαϊκός κ. Αριστείδης Τσατσάκης, τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξικολόγων και Ευρωπαϊκών Εταιρειών της Τοξικολογίας, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας καθώς και μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Ρωσίας,

Ο καθηγητής Mikhail Shtilman, Καθηγητής Πανεπιστημίου Mendeleyev της Μόσχας, Διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου Βιοϋλικών.

Ο Μητροπολίτης Ιεράπετρας και Σητείας Κύριλλος Διαμαντάκης και ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Σπανουδάκης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ακρωτηριανής (Μονή Τοπλού), οι οποίοι έλαβαν τιμητική βράβευση για το μακροχρόνιο και συνεχές έργο τους, την πνευματικότητα και την αφοσίωση τους στη διατήρηση της εκκλησιαστικής τέχνης κρητικής και ρωσικής προέλευσης, στη βιολογική γεωργία, στο σεβασμό για το περιβάλλον, καθώς και για την παγκόσμια προβολή και πολιτιστική ανάπτυξη του εντυπωσιακού και ιστορικού φρουρίου της Μονής Τοπλού, στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης.

Ο κορυφαίος επιστήμονας στον τομέα των νανοφαρμακευτικών υλικών και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου, Vladimir Torchilin, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, Η.Π.Α..

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι η μεταφορά των φαρμάκων με νανοσωματίδια σε κύτταρα και σε οργανίδια, η εναρμόνιση της νομοθεσίας για την βιοδιαθεσιμότητα των φαρμάκων, η δημιουργία νανοπαρασκευασμάτων για την από στόματος χορήγηση ινσουλίνης, η δημιουργία νέων βιοαποικοδομήσιμων πολυμερών για τη βελτίωση θεραπειών, καθώς και η τοξικότητα των νανοσωματιδίων.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου την πρώτη μέρα ήταν:

Ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός M. A. Ostrovsky από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Ρωσία, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Ρωσίας,

Ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός S.D. Varfolomeev από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Ρωσία, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Ρωσίας,

Ο Καθηγητής F. Carvalho από το Πανεπιστήμιο του Πόρτο, Πορτογαλία, Εκλεγμένος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξικολόγων και Ευρωπαϊκών Εταιρειών της Τοξικολογίας.

Ο Καθηγητής Vladimir Torchilin, από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Η.Π.Α.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News