Τηλεσκοπικός γερανός & δύτες στον Γεροπόταμο - Τα νεότερα στοιχεία για τους 4 αγνοούμενους

Ηράκλειο
Τηλεσκοπικός γερανός & δύτες στον Γεροπόταμο - Τα νεότερα στοιχεία για τους 4 αγνοούμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αμείωτη ένταση οι έρευνες για την οικογένεια που "χάθηκε" στον Γεροπόταμο

Μέσα σε θολά και λάσπες του Γεροποτάμου της Μεσαράς συνεχίζουν να «παλεύουν» πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι αναζητούν με αμείωτη ένταση από τα ξημερώματα της Κυριακής το ζευγάρι, την αδερφή και την μητέρα που χάθηκαν στα ορμητικά νερά του ποταμού.  Σήμερα το πρωί μάλιστα έγινε προσπάθεια να αλλάξουν τη ροή του ποταμού και να κατευθύνουν αλλού το νερό.

Πέρα από σκάφος, drone και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας επιστρατεύθηκαν πλέον και οι δύτες της ΕΜΑΚ αλλά και τηλεσκοπικός γερανός με τον χειρισμό να γίνεται εξ αποστάσεως και ο οποίος μπορεί να προσδώσει νέα διάσταση στις έρευνες.

Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής ήταν αδύνατο να ερευνηθεί ο βυθός του ποταμού λόγω των καιρικών συνθηκών.

Και τηλεσκοπικός γερανός

Σύμφωνα με το διοικητή της ΕΜΑΚ κ.Τσικαλά που μίλησε στο neakriti.gr «οι έρευνες ξεκίνησαν στις 8 το πρωί με βάρκα και τον τηλεσκοπικό γερανό ο οποίος με έναν μαγνήτη ανιχνεύει μέταλλα στο εσωτερικό του ποταμού  και κινείται στην παράκτια ζώνη του. Δύο ομάδες δυτών βρίσκονταν από την Κυριακή στην περιοχή, ωστόσο κατάφεραν να βουτήξουν τη Δευτέρα καθώς τα νερά μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ορμητικά και οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν».

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλύτερες και η στάθμη του ποταμού έπεσε γεγονός που αφήνει αχτίδες ελπίδας ότι θα εντοπιστεί το ΙΧ με τους 4 αγνοούμενους. Όσοι συμμετέχουν στις έρευνες χωρίς να υπολογίζουν κόπωση και δυσκολίες, συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή καθώς οι συγγενείς της οικογένειας που αγνοείται, βιώνουν το δικό τους Γολγοθά. Όπως λένε όμως η ελπίδα δεν έχει σβήσει και μέχρι την τελευταία στιγμή παρακολουθούν, όπως και ολόκληρη η Κρήτη, με κομμένη ανάσα την έρευνα.

Δύτες πέφτουν σε βάθος 9 μέτρων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News