Ηρακλειώτες βραβεύτηκαν για το… ρομπότ που καθαρίζει και για τα καύσιμα από αποστάγματα

Ηράκλειο
Ηρακλειώτες βραβεύτηκαν για το… ρομπότ που καθαρίζει και για τα καύσιμα από αποστάγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις πρωτότυπες εφευρέσεις τους βραβεύτηκαν πέντε Ηρακλειώτες.

Με βραβεία επέστρεψαν οι νέοι Ηρακλειώτες που διαγωνίστηκαν στον 2ο Μαραθώνιο καινοτομίας της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29-30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οι εφευρέσεις

Στο 2ο Μαραθώνιο της ΚΕΔΕ συμμετείχαν 16 πόλεις από ολόκληρη την χώρα και απευθυνόταν σε μαθητές και σε ενήλικες.

Έτσι στους μεν μαθητές, το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου με τους Φιλία Τσακίρη, Φοίβο Χριστοδουλάκη, Βαγγέλη Φρουδάκη και τον Διευθυντή τους Σταμάτη Παπαδάκη κέρδισαν το 3ο βραβείο παρουσιάζοντας ένα ρομπότ που καθαρίζει εσωτερικούς χώρους.

Ειδικό βραβείο στον διαγωνισμό των ενηλίκων κέρδισαν οι Νίκος Ηλιάδης και Αριστείδης Σκαντζουράκης παρουσιάζοντας την χρήση αποσταγμάτων ή βιοαερίου ως καύσιμα σε μοτοσυκλέτα.

Σήμερα οι πέντε βραβευμένοι του 2ου Μαραθώνιου Καινοτομίας συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πέτρο Ινιωτάκη, παρουσία και του Διευθυντή Προγραμματισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστα Μοχιανάκη.

Ο Αντιδήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια για την εξαιρετική προσπάθεια τονίζοντας παράλληλα ότι «το Ηράκλειο συνεχίζει στον δρόμο της καινοτομίας στο πλαίσιο της στρατηγικής του σχεδιασμού για την “Έξυπνη Πόλη” έχοντας στο πλευρό του νέους και νέες που δείχνουν με την δημιουργικότητα τους ότι μπορούν να διακρίνονται σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News