Μιλούν στο κινητό και δε φορούν ζώνη ασφαλείας οι Κρητικοί

Ηράκλειο
Μιλούν στο κινητό και δε φορούν ζώνη ασφαλείας οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά μόλις ημέρες ήταν αρκετές ώστε να διαπιστωθεί πως οι ηρακλειώτες οδηγοί κάνουν πρωταθλητισμό στις παραβάσεις του ΚΟΚ.

Από μία θλιβερή πρωτιά συνοδεύεται πλέον το προφίλ του Ηρακλειώτη οδηγού, που φαίνεται να μη συμμορφώνεται και τόσο στο κομμάτι της παραβατικότητας… παραβατικότητα που αντιστοιχεί αυτή τη φορά στη χρήση κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης, αλλά και στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Αττική και Κρήτη κρατούν τα σκήπτρα στις τροχαίες παραβάσεις, αφού κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν από 758 συνεργεία της Τροχαίας, σε όλη την Ελλάδα, από τις 21 έως τις 27 Μαΐου, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας»,  βεβαιώθηκαν 748 που αφορούσαν χρήση κινητού τηλεφώνου και οι 1.078 σε μη χρήση ζωνών ασφαλείας.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 168, του Ηρακλείου Κρήτης 85, των Σερρών 49, της Κορινθίας 34, της Θεσσαλονίκης 33 και της Ηλείας 33.

Όπως επισημαίνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News