metanastes skafos.jpg
Φωτ. shutterstock

Γαύδος: Συνελήφθη 14χρονος ως διακινητής 43 μεταναστών – Τον υπέδειξαν οι συνεπιβάτες της λέμβου

Χανιά
Γαύδος: Συνελήφθη 14χρονος ως διακινητής 43 μεταναστών – Τον υπέδειξαν οι συνεπιβάτες της λέμβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 14 ετών ο φερόμενος ως διακινητής των 43 αλλοδαπών που εντοπίστηκαν στις «Καμαρέλες» της Γαύδου – Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι συνεπιβάτες της λέμβου υπέδειξαν τον ανήλικο υπήκοο Νοτίου Σουδάν ως το πρόσωπο που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής

Μία ακόμη υπόθεση διακίνησης μεταναστών με αφετηρία τη Λιβύη βρίσκεται στο μικροσκόπιο των λιμενικών Αρχών στην Κρήτη, αυτή τη φορά με έναν μόλις 14χρονο να συλλαμβάνεται ως φερόμενος διακινητής. Ο ανήλικος, υπήκοος Νοτίου Σουδάν, φέρεται σύμφωνα με το Λιμενικό να μετέφερε 43 αλλοδαπούς από το Τομπρούκ της Λιβύης προς τη Γαύδο έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό και την περισυλλογή 43 αλλοδαπών, 42 ανδρών και μίας γυναίκας, τις πρωινές ώρες στην περιοχή «Καμαρέλες» της Γαύδου.

Στην επιχείρηση συμμετείχε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή δύο ιδιωτικών σκαφών.

Οι 43 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου και στη συνέχεια, με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Ακολούθως οδηγήθηκαν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων.

Οι συνεπιβάτες υπέδειξαν τον 14χρονο

Κατά την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ένας 14χρονος υπήκοος Νοτίου Σουδάν αναγνωρίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες ως ο διακινητής τους.

Όπως αναφέρεται, ο ανήλικος φέρεται να ήταν εκείνος που τους μετέφερε με τη λέμβο από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε βάρος του 14χρονου σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παράνομης εισόδου στη χώρα και διευκόλυνσης, καθώς και για το αδίκημα της έκθεσης.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News