varka metanastes.jpg
Φωτ. neakriti.gr (αρχείο)

18χρονος διακινητής «πίσω» από τη μεταφορά 39 μεταναστών χθες νότια της Γαύδου

Χανιά
18χρονος διακινητής «πίσω» από τη μεταφορά 39 μεταναστών χθες νότια της Γαύδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύλληψη ενός 18χρονου από το Νότιο Σουδάν προχώρησαν οι λιμενικές αρχές, μετά τον εντοπισμό 39 αλλοδαπών νότια της Γαύδου, καθώς αναγνωρίστηκε από τους επιβαίνοντες ως ο διακινητής τους

Στη σύλληψη ενός 18χρονου υπηκόου Νότιου Σουδάν προχώρησαν οι λιμενικές αρχές, μετά τον εντοπισμό 39 μεταναστών το πρωί της 2ας Δεκεμβρίου 2025 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

► Διαβάστε επίσης: Έκτη διάσωση μεταναστών σε μία ημέρα νότια της Κρήτης – 36 άνδρες εντοπίστηκαν στην Ιεράπετρα!

Ο νεαρός ταυτοποιήθηκε από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες ως ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από το Τομπρούκ της Λιβύης προς την Ελλάδα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για:

  • παράνομη είσοδο στη χώρα,

  • διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών,

  • έκθεση σε κίνδυνο, καθώς οι επιβαίνοντες ταξίδευαν με φουσκωτή λέμβο υπό δυσμενείς συνθήκες.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων έχει αναλάβει την προανάκριση, ενώ κατέσχεσε τη λέμβο και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου. Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και φιλοξενίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News