Μαρκογιαννάκης

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Η Γαύδος αξίζει στήριξη όπως όλα τα μικρά νησιά»

Χανιά
Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Η Γαύδος αξίζει στήριξη όπως όλα τα μικρά νησιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Χανίων ζητά ίση μεταχείριση για το νοτιότερο νησί της Ευρώπης, με στοχευμένες παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης

Ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατέθεσε ερώτηση για την αναπτυξιακή στήριξη της Γαύδου, με αφορμή την ανακοίνωση των όρων συγχρηματοδότησης 39 μικρών νησιών για έργα «πράσινης» και «ψηφιακής» μετάβασης μέσω του προγράμματος «GReco  Islands».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης στην ερώτησή του επισημαίνει  ότι η Γαύδος δεν περιλαμβάνεται σε αυτό τον κατάλογο, καθώς το πρόγραμμα αφορά τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Διαθέτει, ωστόσο, τα ίδια χαρακτηριστικά με τα νησιά αυτά και έχει ανάγκη από έργα προσανατολισμένα  στον «πράσινο» και «έξυπνο» μετασχηματισμό της, στο πλαίσιο πάντοτε της δίκαιης, ανθεκτικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτή, άλλωστε, είναι και η φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντίστοιχων χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την προστασία και ανάδειξη της νησιωτικότητας των ελληνικών θαλασσών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News