Στης Γραμβούσας τ’ ακρωτήρι, ξεκινά ένα ξεχωριστό ταξίδι. Όχι απλώς ένα θαλάσσιο πέρασμα προς τον διάσημο Μπάλο, αλλά μια εμπειρία γεμάτη συναίσθημα, εικόνες και κινηματογραφική ματιά. Ένα προσωπικό project του Ευάγγελου Μπικάκη που σκοπός του δεν είναι απλώς να δείξει έναν προορισμό, αλλά να τον μεταδώσει όπως ακριβώς βιώνεται.
Μέσα από τον φακό του, με τη βοήθεια drone και επίγειων λήψεων, αποτυπώνεται η μοναδικότητα του τοπίου: η άγρια και σχεδόν μυθική Γραμβούσα με το ενετικό της κάστρο, η σμαραγδένια γαλήνη του Μπάλου, και η πορεία εν πλω ανάμεσα σε δυο κόσμους – τον άγριο και τον ονειρικό.
Το video καταγράφει μια ημερήσια ιδιωτική κρουαζιέρα με φουσκωτό σκάφος, μια παρέα φίλων και οικογενειών, και έναν έμπειρο καπετάνιο. Αλλά η πραγματική αφήγηση βρίσκεται αλλού: στις σκιές των βράχων, στον ήχο του ανέμου, στο βλέμμα των παιδιών που βλέπουν τον Μπάλο για πρώτη φορά.
Πρόκειται για ένα μικρό, ανεξάρτητο project οπτικής αφήγησης, που φιλοδοξεί, όπως γράφει ο Ευάγγελος Μπικάκης, να δώσει νέα πνοή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε ταξιδιωτικούς προορισμούς – όχι ως τουρίστες, αλλά ως άνθρωποι που συνδέονται με τον τόπο, το τοπίο και τη στιγμή.
Δείτε το υπέροχο βίντεο του Ευάγγελου Μπικάκη: