Με το βλέμμα στραμμένο στις συνθήκες και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο μοιραίο τροχαίο ή φονικό στα Χανιά, η οικογένεια του άτυχου Παναγιώτη θρηνεί το χαμό του.
Με ένα βίντεο που ανάρτησε η αδελφή του φέρνει στο φως μικρές χαρές με τον αδερφό της, δείχνοντας αυτό που πραγματικά ήταν. Ένα νέο αγόρι του οποίου η θέση ήταν δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του και που αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να συμβεί, αφού μια σειρά από εγκληματικά λάθη και παραλείψεις, στέρησαν τη ζωή στον 22χρονο.
Με το πανελλήνιο να έχει συγκλονιστεί και την κοινωνία της Κρήτης να παρακολουθεί μουδιασμένη τις εξελίξεις, τα στοιχεία που έρχονται στο φως, δείχνουν μια απίστευτη ανακολουθία από την πλευρά των αρχών στα Χανιά, με επίκεντρο τη μέθη, τα πρόστιμα και τα αυτόφωρα.
►Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Χανιά: «Η ζωή στο σπίτι μας ήταν μία κόλαση» - Συνταρακτικές αποκαλύψεις από την πρώην σύζυγο του 45χρονου για το βίαιο παρελθόν του (vid)
Μόνο μέσα στο 2024 και με ξεκάθαρες οδηγίες προς πάσα κατεύθυνση ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι αυστηροί ειδικά στην Κρήτη με τα 64 θύματα της ασφάλτου το περασμένο έτος. Στα Χανιά από τα 1171 πρόστιμα για μέθη που βεβαίωσαν, τα 129 ήταν για ποσοστό αλκοόλ πάνω από 0,60 που οδηγεί σε σύλληψη...
Ωστόσο οι αυτόφωρες διαδικασίες που τελικά κινήθηκαν έφτασαν μόλις τις 23. Οι υπόλοιποι… όπως τον 45χρονο έφυγαν κύριοι ή κυρίες, χωρίς κανείς πέρα από τους αστυνομικούς να γνωρίζει ότι ίσως δίπλα τους κινείται μια ωρολογιακή βόμβα.
Διαφορετική σύμφωνα με τα στοιχεία είναι η εικόνα στις άλλες περιφερειακές ενότητες του νησιού.
Στο Ρέθυμνο από τα 578 πρόστιμα, τα 10 αφορούσαν κατανάλωση αλκοόλ πάνω από 0,60, ενώ τα αυτόφωρα που ενεργοποιήθηκαν ήταν 9.
Στο Ηράκλειο από τα 1825 πρόστιμα, χρήση αλκοόλ άνω του 0,60 εντοπίστηκε σε 95 περιπτώσεις, ενώ από αυτές για 89 άτομα ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Τέλος στο Λασίθι, από τα 281 πρόστιμα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ , τα τέσσερα αφορούσαν ποσότητα άνω του 0,60… και για τους τέσσερις οδηγούς κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Να φτάσουν οι έρευνες ως το τέλος και να αντιμετωπίσει ως κοινωνικό πρόβλημα η πολιτεία το θέμα, καλούν οι εκπαιδευτές οδήγησης, σημειώνοντας ότι την ώρα που με το αλκοόλ συμβαίνουν όλα αυτά τα δραματικά, άλλες ουσίες…. Όπως τα ναρκωτικά, σε τέτοιους ελέγχους είναι αδύνατο να ανιχνευθούν, παρά το γεγονός ότι απειλούν με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια ένταση στην ασφάλεια στις μεταφορές.
Ότι η πολιτεία οφείλει πέραν της αυστηροποίησης, να δει ουσιαστικά το θέμα, τονίζουν εκπαιδευτές οδήγησης που με δεδομένο τον πόλεμο της ασφάλτου στον νησί, ζητούν άμεση και καίρια αντίδραση και από την Περιφέρεια Κρήτης.