Μαφία Κισσάμου

Σοβαρές καταγγελίες για τους 16 συλληφθέντες στην Κίσσαμο - Ικανοποίηση από τους παθόντες για τη σύλληψή τους

Χανιά
Σοβαρές καταγγελίες για τους 16 συλληφθέντες στην Κίσσαμο - Ικανοποίηση από τους παθόντες για τη σύλληψή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ σοβαρές είναι και οι καταγγελίες για δικογραφίες που… έχουν χαθεί

Μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απολογίες των 16 συλληφθέντων, που φέρονται να δρουν ως εγκληματικές ομάδες τουλάχιστον από το 2019 μέχρι και σήμερα στους Δήμους Κισσάμου, Καντάνου – Σελίνου και Πλατανιά. 

Πολύ σοβαρές είναι την ίδια ώρα οι καταγγελίες για δικογραφίες που… χάθηκαν, αλλά και για τη διεύρυνση της έρευνας σε πρόσωπα τα οποία πιθανώς να παρείχαν άτυπη κάλυψη στους δράστες, από τον Σύλλογο Πληττόμενων από την Αδεσποτία.

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Χαιρετάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της πολύμηνης έρευνας του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το Α.Τ. Κισσάμου, ενώ ευχαρίστησε τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Κρήτης Νίκο Σπυριδάκη, για την αποφασιστικότητά του, να επικρατήσει η νομιμότητα στις -στην κυριολεξία- πολύπαθες περιοχές που είχαν γίνει λάφυρο συγκεκριμένων παραβατών. 

«Αυτό που περιμένουμε όλοι οι πολίτες που έχουμε υποστεί εκβιασμούς και απειλές από αυτούς που κατέστρεφαν ανενόχλητοι τις περιουσίες μας, η Δικαιοσύνη να κάνει σωστά, αμερόληπτα και δίκαια τη δουλειά της, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό», ανέφερε ο κ. Χαιρετάκης για να προσθέσει: «Μετά από τόσα χρόνια δε νομίζω ότι κανείς δεν ήξερε ή δε γνώριζε τι συμβαίνει ή ότι υπάρχουν ελαφρυντικά. Και τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: Τόσα χρόνια που γίνονταν όλες αυτές οι καταγγελίες, από πού έπαιρναν θάρρος όλοι αυτοί και συνέχιζαν ανενόχλητοι να κάνουν ότι ήθελαν. Με ποιου την ανοχή και με ποιού τις πλάτες γίνονταν όλα αυτά στον τόπο μας;».  

Κίσσαμος αδέσποτα

Ο κ. Χαιρετάκης ανέφερε ότι θα έχει ενδιαφέρον να «ανοίξουν» τα τηλέφωνα των συλληφθέντων. 

«Το ενδεχόμενο ότι τουλάχιστον επτά από τους δράστες να είχαν «πλάτες» προκύπτει και από το γεγονός, ότι παρά του ότι δεν πλήρωναν λογαριασμούς ρεύματος, έκλεβαν νερό, φέρονταν δηλαδή σαν… «προύχοντες» της περιοχή. 

Πριν από δύο χρόνια έκοψαν 120 ελιές από την οικογενειακή περιουσία, επειδή τολμήσαμε να υπερασπιστούμε τον μόχθο μας. Όλοι όσοι προσφεύγαμε στη Δικαιοσύνη, το κάναμε για να υπερασπίσουμε τις περιουσίες μας», περιγράφει εμφατικά ο κ. Χαιρετάκης.

Υποθέσεις που… «εξαφανίστηκαν»

Ο κ. Χαιρετάκης μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ακόμα και για υποθέσεις οι οποίες «χάθηκαν»: «Υπάρχουν υποθέσεις που χάθηκαν και ευτυχώς που οι παθόντες είχαν αντίγραφα. Υπάρχουν υποθέσεις που είτε «εξαφανίστηκαν» είτε μπήκαν στο αρχείο».

Βάσω Πανταζή:  Η συσπείρωση των παθόντων βοήθησε στο να ξεπεραστούν φόβοι 

Ο Σύλλογος Πληττόμενων από την Αδεσποτία δημιουργήθηκε για να «σπάσει» το καθεστώς του φόβου, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων η Συνήγορος Υποστήριξης κατηγορίας στην υπόθεση των 16 συλληφθέντων στην Κίσσαμο και νομική Σύμβουλος του Συλλόγου. 

«Γνώρισα ανθρώπους στην Κίσσαμο να είναι σε ένα καθεστώς «προσφυγιάς», μακριά από τις περιουσίες και τα σπίτια τους, γιατί ήταν θύματα μιας χρόνιας κατατρομοκράτησης εγκληματικών ομάδων, οι οποίες φτάνοντας ακόμα και σε πυροβολισμούς εναντίον ανθρώπων και περιουσιών, είχαν «κατακτήσει» να κάνουν ένα ιδιότυπο κουμάντο πάνω στις ζωές και στις ψυχές ανθρώπων οι οποίοι είχαν παλέψει όλα τους τα χρόνια για τις περιουσίες τους», περιγράφει η κ. Πανταζή. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News