5

Μεγάλη η ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων για τα 20 χρόνια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Χανιά
Μεγάλη η ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων για τα 20 χρόνια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της εθελοντικής δράσης πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και για τη δωρεά μυελού των οστών

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 14/6/2024 – η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη αλλά και η συμπλήρωση των 20 χρόνων από την καθιέρωση της- στο Δημαρχείο Χανίων.

09

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Aιμοδοτών Νομού Χανίων ο “Άγιος Ιωάννης”, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της εθελοντικής δράσης πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και για τη δωρεά μυελού των οστών.

98

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε μεταξύ άλλων «20 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, 20 χρόνια που με την κινητοποίηση και τη συνεργασία των εθελοντών προσφέρουμε αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής. Εδώ, στα Χανιά ο Σύλλογος Αιμοδοτών Εθελοντών Αγ. Ιωάννης και η ταμίας του Συλλόγου, κ. Ροδουσάκη πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα ιδανικά της προσφοράς αίματος με συνεχείς δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, που έχουν καταστήσει τα Χανιά ως μια περιοχή με τις πρωταθλήτριες στο κομμάτι της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, επεσήμανε: «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και 20 χρόνια από την ημέρα που αποφασίστηκε ότι η σημερινή ημερομηνία θα είναι αφιερωμένη στους εθελοντές αιμοδότες. Μια εθελοντική αιμοδοσία, μια εθελοντική αξία ως προς τη ζωή, καθώς μιλάμε για την προμετωπίδα του εθελοντισμού».

Τέλος, στην ανάγκη προσφοράς αίματος από τους πολίτες, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που οι ανάγκες είναι περισσότερο αυξημένες, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων, Δέσποινα Ροδουσάκη ενώ τόνισε «την ανάγκη να προωθηθεί μια κουλτούρα τακτικής αιμοδοσίας μεταξύ των νέων και του ευρύτερου κοινού και να αυξηθεί η ποικιλομορφία και η βιωσιμότητα της δεξαμενής αιμοδοτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News