Τουρισμός: Υποτονική ακόμα η κίνηση στον Πλατανιά - «Χάθηκε ο Απρίλιος» υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες (vid)

ακρόαση άρθρου
Χανιά
Τουρισμός: Υποτονική ακόμα η κίνηση στον Πλατανιά - «Χάθηκε ο Απρίλιος» υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες (vid)
Σε υποτονικούς ρυθμούς κινείται ακόμα ο τουρισμός στον Πλατανιά Χανίων με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να τονίζουν ότι η σεζόν, στο ξεκίνημα της, θυμίζει την περσινή. Εναποθέτουν ωστόσο τις ελπίδες τους στην καρδιά του καλοκαιριού οπότε και παραδοσιακά η τουριστική κίνηση στον δημοφιλή προορισμό της Δυτικής Κρήτης εκτοξεύεται

Λιγότεροι τουρίστες και με περιορισμένες δαπάνες έχουν επιλέξει από τις αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα τον Πλατανιά για τις διακοπές τους. Στον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό των Χανίων, η κίνηση δεν είναι σε καμία περίπτωση κοντά στις προσδοκίες των επιχειρηματιών.

Η νέα σεζόν έκανε πρεμιέρα στις αρχές Απριλίου, οπότε και λίγες ξενοδοχειακές μονάδες ήταν ανοικτές. Σήμερα κινείται στα περσινά επίπεδα, με τους ενασχολούμενους με τον τουρισμό ωστόσο να αισιοδοξούν πως από τα μέσα Ιουνίου το κλίμα θα αλλάξει εντυπωσιακά.

Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών του Πλατανιά όπως και συνολικά του βόρειου άξονα, προέρχεται από Σκανδιναβικές χώρες. Σημαντικός αριθμός αυτών δηλώνουν λάτρεις του προορισμού ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ταξιδεύουν από τη Βόρεια Ευρώπη ακόμη και δύο φορές το χρόνο, σε σταθερή ετήσια βάση.

Σε σχέση με προηγούμενες σεζόν το προφίλ των επισκεπτών του Πλατανιά έχει διαφοροποιηθεί και είναι σαφώς επηρεασμένο από την ακρίβεια. Οι τουρίστες δαπανούν λιγότερα χρήματα στο διάστημα της παραμονής τους και ταυτόχρονα προγραμματίζουν πιο σπάνια κοντινές εκδρομές.

Γεγονός πάντως είναι ότι ο Πλατανιάς παραμένει μεταξύ των προορισμών της Κρήτης με τις μεγαλύτερες πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα,  και τα πιο υψηλά νούμερα σε σχέση με τις αφίξεις ξένων επισκεπτών.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News