PLATANIAS3

Υποτονική ακόμα η κίνηση στον τουριστικό Πλατανιά - «Χάθηκε ο Απρίλιος» υποστηρίζουν επιχειρηματίες (pics)

Χανιά
Υποτονική ακόμα η κίνηση στον τουριστικό Πλατανιά - «Χάθηκε ο Απρίλιος» υποστηρίζουν επιχειρηματίες (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα σεζόν έκανε πρεμιέρα στις αρχές Απριλίου, οπότε και λίγες ξενοδοχειακές μονάδες ήταν ανοικτές

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινείται ακόμα ο τουρισμός στον Πλατανιά Χανίων με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να τονίζουν ότι η σεζόν, στο ξεκίνημα της, θυμίζει την περσινή. Εναποθέτουν ωστόσο τις ελπίδες τους στην καρδιά του καλοκαιριού οπότε και παραδοσιακά η τουριστική κίνηση στον δημοφιλή προορισμό της Δυτικής Κρήτης εκτοξεύεται.

PLATANIAS3

Όπως περιγράφουν την εικόνα οι άμεσα εμπλεκόμενοι, λιγότεροι τουρίστες και με περιορισμένες δυνατότητες δαπανών έχουν επιλέξει από τις αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα τον Πλατανιά για τις διακοπές τους. Στον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό των Χανίων, η κίνηση δεν είναι σε καμία περίπτωση κοντά στις προσδοκίες των επιχειρηματιών.

PLATANIAS3

Η νέα σεζόν έκανε πρεμιέρα στις αρχές Απριλίου, οπότε και λίγες ξενοδοχειακές μονάδες ήταν ανοικτές .Σήμερα κινείται στα περσινά επίπεδα, με τους ενασχολούμενους με τον τουρισμό ωστόσο να αισιοδοξούν πως από τα μέσα Ιουνίου το κλίμα θα αλλάξει εντυπωσιακά. «Αρχίζει δειλά να κινείται ο τουρισμός, φθάνει κόσμος στον Πλατανιά, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή. Πιστεύουμε πως θα έρθει και φέτος πολύς κόσμος», εκτιμά εργαζόμενη σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Πλατανιά.

PLATANIAS4

Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών του Πλατανιά όπως και συνολικά του βόρειου άξονα, προέρχεται από Σκανδιναβικές χώρες. Σημαντικός αριθμός αυτών δηλώνουν λάτρεις του προορισμού ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ταξιδεύουν από τη Βόρεια Ευρώπη ακόμη και δύο φορές το χρόνο, σε σταθερή βάση. Σουηδός τουρίστας που μίλησε στη Ν.Κ. είπε ότι είναι φανατικός επισκέπτης της περιοχής. «Μου αρέσουν οι άνθρωποι, μου αρέσει ο τόπος και έρχομαι πάντα δύο φορές το χρόνο. Αισθάνομαι κάθε φορά σα να επιστρέφω στο σπίτι μου, το δεύτερο σπίτι μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

PLATANIAS4
PLATANIAS4

Σε σχέση με προηγούμενες σεζόν το προφίλ των επισκεπτών του Πλατανιά έχει διαφοροποιηθεί και είναι σαφώς επηρεασμένο από την ακρίβεια. Οι τουρίστες δαπανούν λιγότερα χρήματα στο διάστημα της παραμονής τους και ταυτόχρονα προγραμματίζουν πιο σπάνια κοντινές εκδρομές. Ιδιοκτήτης σκαφών που πραγματοποιούν καθημερινές μικρές κρουαζιέρες σε κοντινές παραλίες, είπε στη Νέα Κρήτη, πως με βάσει τα εισιτήρια που κόβει η επιχείρηση ανά πελάτη, φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ υποτονικά. Παρατηρεί δε πως «τις τελευταίες τρεις βδομάδες, τα εισιτήρια είναι της τελευταίας στιγμής. Δεν υπάρχει η προκράτηση που υπήρχε άλλες χρονιές. Ευτυχώς συνεργαζόμαστε με τουριστικά γραφεία και μας τροφοδοτούν με πελάτες. Αλλιώς δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα».

PLATANIAS4

Γεγονός πάντως είναι ότι ο Πλατανιάς παραμένει μεταξύ των προορισμών της Κρήτης με τις μεγαλύτερες πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα, και τα πιο υψηλά νούμερα σε σχέση με τις αφίξεις ξένων επισκεπτών. Σύμφωνα όμως με επαγγελματίες, στους παράγοντες που κρατούν ακόμη καθηλωμένη την κίνηση, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, τα χρόνια άλυτα προβλήματα της περιοχής, όπως το κυκλοφοριακό, το κακό οδικό δίκτυο και η έλλειψη οδηγικής συμπεριφοράς όπως και ευρύτερα οι δημόσιες υποδομές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News