Ναύσταθμος, άσκηση

Χανιά: Μεγάλη άσκηση ευρείας κλίμακας στο Ναύσταθμο Κρήτης - Τι περιλαμβάνει το σενάριο

Χανιά
Χανιά: Μεγάλη άσκηση ευρείας κλίμακας στο Ναύσταθμο Κρήτης - Τι περιλαμβάνει το σενάριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος της άσκησης είναι να ελεγχθεί η πληρότητα της υφιστάμενης σχεδίασης, το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού και η επάρκεια των διατιθέμενων μέσων για την πρόληψη και καταστολή

Άσκηση ευρείας κλίμακας για την αντιμετώπιση καταστάσεων Μείζονος Ατυχήματος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης. 

Στόχος, σύμφωνα με το ertnews.gr, είναι να ελεγχθεί η πληρότητα της υφιστάμενης σχεδίασης, το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού και η επάρκεια των διατιθέμενων μέσων για την πρόληψη και καταστολή.

Το σενάριο περιλαμβάνει απομονώσεις περιοχών, εκκενώσεις κτιρίων, αντιμετώπιση μεγάλης έκτασης πυρκαγιών, αντιμετώπιση απωλειών υγείας στο πεδίο και μεταφορά τραυματιών στα νοσοκομεία καθώς και προετοιμασία περιοχών για υποδοχή βοήθειας. 

Ναύσταθμος, άσκηση

Στην άσκηση συμμετέχουν και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων – Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών Κλάδων των ΕΔ, καθώς και προσωπικό και μέσα από το ΕΚΑΒ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Σώμα Σαμαρειτών Χανίων και Κισάμου), την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Χανίων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α) και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News