Κλοπές

Είχαν ρημάξει σπίτια στην Κρήτη και πιάστηκαν στον Πειραιά - 12.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας η λεία τους

Χανιά
Είχαν ρημάξει σπίτια στην Κρήτη και πιάστηκαν στον Πειραιά - 12.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας η λεία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι 5, που είχαν ρημάξει σπίτια σε Ρέθυμνο και Χανιά, κατηγορούνται για τουλάχιστον 4 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών - Είχαν αφαιρέσει το ποσό των 12.500 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ

Πέντε άτομα έπεσαν στα χέρια των λιμενικών Αρχών Πειραιά μετά από σήμα που δόθηκε από Κρήτη για κλοπές που είχαν διαπράξει στο νησί και ειδικότερα σε Ρέθυμνο και Χανιά. Συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 20, 18, 23 και 27 ετών και μία 18χρονη κοπέλα, όλοι τους Ρομά, στην κατοχή των οποίων εκτός από τα κλοπιμαία (κοσμήματα και χρήματα) βρέθηκαν και δύο πιστόλια. Όλοι τους επέβαιναν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, με τους άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά να πραγματοποιούν χθες το πρωί τη σύλληψή τους. Και οι 5, που είχαν ρημάξει σπίτια στην Κρήτη, κατηγορούνται για τουλάχιστον 4 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις κλοπές και να δώσουν σήμα στον Πειραιά για τη σύλληψή τους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων

Εξιχνιάστηκαν (4) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Χανιά και Ρέθυμνο. 

Είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 27.500 ευρώ».

Αναλυτικότερα, «η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης με τη συνεργασία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Χανίων και Ρεθύμνης και τη σύλληψη 5 ημεδαπών (4 ανδρών και 1 γυναίκας). 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση των ανωτέρω Υπηρεσιών και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι ημεδαποί στις 15/05/2024 και 16/05/2024 είχαν διαπράξει τις παραπάνω κλοπές αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News