Μετανάστες, ΕΡΤ

Συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες στο Ελαφονήσι

Χανιά
Συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες στο Ελαφονήσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φύλαξης στο λιμάνι της Σούδας, ενώ οι διακινητές τους ηλικίας 37 και 32 ετών συνελήφθησαν

Στη σύλληψη των δύο χειριστών του πολυεστερικού σκάφους, που εντοπίστηκε χθες Τετάρτη να μεταφέρει 36 μετανάστες στα δυτικά της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Ελαφονήσι, προχώρησαν οι λιμενικές Αρχές. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Τετάρτη, στελέχη Κ.Ε.Α. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων και προσωπικό της Λιμενικής Αρχής της Παλαιόχωρας, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν 36 αλλοδαπούς άντρες στην παραλία Ελαφονησίου. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φύλαξης στο λιμάνι της Σούδας. 

Από τη Λιμενική Αρχή των Χανίων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «συνελήφθησαν δύο (02) εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 32 ετών, οι οποίοι ήταν οι χειριστές του σκάφους, για παράβαση του Ν 3386/2005 ¨Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια¨, του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του άρθρου 45 Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨ και του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν το σκάφος και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News