Πρακτορείο ΟΠΑΠ

Χανιά: Πώς έδρασαν οι δύο ανήλικοι που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ - Συγκλονιστικές μαρτυρίες (vid)

Χανιά
Χανιά: Πώς έδρασαν οι δύο ανήλικοι που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ - Συγκλονιστικές μαρτυρίες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θρασύτατοι νεαροί διαρρήκτες "άνοιξαν" το κατάστημα που βρίσκεται σε κεντρικό και καλά φωτισμένο δρόμο των Χανίων, ενώ δύο φίλοι τους φυλούσαν τσίλιες - Επιχείρησαν να διαρρήξουν και άλλη επιχείρηση

Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής καταστήματα στην οδό Αποκορώνου στα Χανιά, με δύο από τους δράστες να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω μέσα σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ που είχαν διαρρήξει. Τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα, που πιθανόν φυλούσαν τσίλιες στους πρώτους, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα με κλειδαριές και τροφές για κατοικίδια, αλλά πρόλαβαν να διαφύγουν. 

Εφαρμόζοντας τη μέθοδο που είχαν εφαρμόσει και στο παρελθόν δράστες διάρρηξης της ίδιας επιχείρησης, προσπάθησαν να παραβιάσουν αρχικά την κεντρική είσοδο κι αφού δεν τα κατάφεραν, έσπασαν την πλαϊνή τζαμαρία. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που βρίσκεται πάνω από το πρακτορείο ήταν εκείνη που τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία. Δύο 18χρονοι Ρομά, που έχουν έρθει πρόσφατα από την Αθήνα στην Κρήτη, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω.

Πρακτορείο ΟΠΑΠ

Φανερά αγανακτισμένος, ο κ. Κωνσταντίνος Αλιφιεράκης, ιδιοκτήτης του πρακτορείου, είπε στο neakriti.gr ότι ειδοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας στις 3:20 τα ξημερώματα ότι διαρρήκτες άνοιξαν το κατάστημά του κι ότι έχουν συλληφθεί και παραμένουν στο σημείο. 
«Η ιδιοκτήτρια που μένει ακριβώς από πάνω άκουσε τα χτυπήματα, κάλεσε το “100”, ήρθαν οι αστυνομικοί και τους έπιασαν επ' αυτοφώρω. Δύο νεαροί είναι, από την Αθήνα έχουν έρθει και, όπως είπαν, μένουν κάπου στη Χρυσή Ακτή. Ο ένας μάλιστα έχει συμμετάσχει σε ληστεία. 18 χρονών παιδιά», είπε ο κ. Αλιφιεράκης. 

Φυλούσαν τσίλιες! 

Άλλοι δύο δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν απέναντι κατάστημα με κλειδαριές και τροφές για κατοικίδια. Σύμφωνα με μαρτυρία, πρόκειται για μέλη της ίδιας παρέας, που κρατούσαν τσίλιες στους δύο πρώτους που είχαν παραβιάσει το πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Κουρκούτης επιβεβαίωσε ότι «οι νεαροί επιχείρησαν να διαρρήξουν και τη δική του επιχείρηση, αλλά στο μεταξύ έφτασε το “100” και διέφυγαν». 

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της οδού Αποκορώνου, έκαναν μια προσπάθεια να σπάσουν την είσοδο και όταν είδαν την Αστυνομία να πλησιάζει, πρόλαβαν και εξαφανίστηκαν με Ι.Χ. 

Πρακτορείο ΟΠΑΠ

Από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ οι νεαροί Ρομά πήραν μικρό χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον πράκτορα, καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που δε βρέθηκε. Την ίδια στιγμή, το χτύπημα των διαρρηκτών προκαλεί ανησυχία, καθώς έδρασαν σε έναν κεντρικό δρόμο, καλά φωτισμένο και χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. 

Στόχος διαρρηκτών για τρίτη φορά - Έγιναν κομμάτια τα τζάμια μεγάλης αντοχής 

Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Αλιφιεράκης, αυτή ήταν η τρίτη φορά που δράστες βάζουν στο στόχαστρο το πρακτορείο του. Αν και τα τζάμια που έβαλε την τελευταία φορά είναι μεγάλης αντοχής, δυστυχώς έγιναν κομμάτια και ο ίδιος είναι αναγκασμένος να επωμιστεί το κόστος και την ταλαιπωρία της αντικατάστασής τους.

Πρακτορείο ΟΠΑΠ

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για τη διάρρηξη στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές και μάλιστα δίνει το παρόν κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα για υπόθεση κλοπής. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News