Βράβευση του Δήμου Πλατανιά

Greek Green Awards: Βραβείο στον δήμο Πλατανιά για τη διαχείριση βιοαποβλήτων

Χανιά
Greek Green Awards: Βραβείο στον δήμο Πλατανιά για τη διαχείριση βιοαποβλήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης

Ο Δήμος Πλατανιά διακρίθηκε στη φετινή απονομή των «Greek Green Awards», των βραβείων που επιβραβεύουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στο M.E.C Παιανίας, στο πλαίσιο της 6ης διεθνούς έκθεσης Verde.Tec, ο Δήμος Πλατανιά απέσπασε βραβείο για την υλοποίηση του Προγράμματος «Διαλογής στην Πηγή» και χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, δηλαδή των οργανικών τροφών και πράσινων αποβλήτων, χωρίς περαιτέρω κόστη για τους Δημότες του.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος δήλωσε: “...ο Δήμος Πλατανιά επιβραβεύεται για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, αξιοποιώντας την πράσινη καινοτομία και την τεχνολογία, και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που οδηγούν στην Κυκλική Οικονομία.

Με το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος για τη Διαλογή στην Πηγή και τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, οι Δημότες μας βοηθάνε το Περιβάλλον μέσα από το σπίτι τους, συμβάλλουν στη μείωση του όγκου απορριμμάτων που καταλήγουν στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.), στην αποδοτικότερη ανακύκλωση διαχωρίζοντας τα απορρίμματα τους και συμβάλλουν στην παραγωγή χρήσιμου προϊόντος για την γονιμότητα των εδαφών (κομπόστ). Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Πλατανιά για την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την κυκλική και αειφόρο οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος...”.

Τέλος ευχαρίστησε τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάτες του, για τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες του Δήμου και της προβολής αυτών.

Δείτε εικόνες

 

Βράβευση του Δήμου Πλατανιά
Βράβευση του Δήμου Πλατανιά
Βράβευση του Δήμου Πλατανιά
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News