Ρόζα Νέρα
Το εμβληματικό κτήριο που ανήκε στην παλιά Μεραρχία

Χανιά: "Απαντούν" στην εκκένωση της Rosa Nera με συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Χανιά
Χανιά: "Απαντούν" στην εκκένωση της Rosa Nera με συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πραγματοποίηση συγκέντρωσης-πορείας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, σήμερα 1/4, στις 8 το βράδυ, αποτελεί μια πρώτη "απάντηση" από πολίτες αλληλέγγυους στην κατάληψη της Rosa Nera, που εκκενώθηκε μετά από αστυνομική επέμβαση, πρωινές ώρες.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια μαζικής συνέλευσης στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στα Χανιά, για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας. 

Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Όσο και να τα ξεριζώνετε, τα ρόδα θα ανθίζουν ξανά

Σήμερα το πρωί, δυνάμεις καταστολής εισέβαλλαν και εκκένωσαν την κατάληψη Rosa Nera, συλλαμβάνοντας συντρόφους/ισσες που βρισκόταν εντός, σε μία ακόμη επιχείρηση περίφραξης ενός ανοιχτού δημόσιου χώρου με σκοπό την μετατροπή του σε τουριστικό κεφάλαιο και κέρδη για τους λίγους.

Αλληλέγγυος κόσμος μαζεύτηκε στο σημείο, προτού κατευθυνθεί με πορεία στο δημαρχείο όπου νωρίτερα ο υπουργός μετανάστευσης συζητούσε με τη δημοτική αρχή πόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούν να διώχνουν τους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/ριες από το νησί".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News