Φωτιά

Χανιά: Έπιασαν "λάθος" βοσκούς για τον εμπρησμό στην Κάνδανο;

Χανιά
Χανιά: Έπιασαν "λάθος" βοσκούς για τον εμπρησμό στην Κάνδανο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των δύο κτηνοτρόφων βρέθηκαν τη χθεσινή ημέρα κάτοικοι του Σελίνου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Χανίων οι δύο κτηνοτρόφοι που είχαν συλληφθεί προ ημερών για τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ορεινή τοποθεσία των Τεμενίων του δήμου Καντάνου-Σελίνου και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε σε μεγάλο μήκος της κορυφογραμμής. 

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή Χανίων και μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των δύο κτηνοτρόφων βρέθηκαν τη χθεσινή ημέρα κάτοικοι του Σελίνου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες. 
Εξάλλου, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους έχει αποδοθεί. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελέως, η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κι εν συνεχεία τους παρέπεμψε στον ανακριτή, απ’ όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν χθες, όπως κι έγινε. 

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 90 πυροσβέστες, με 30 οχήματα και δύο εθελοντικές ομάδες, πήραν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς, που τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το πρωί της Παρασκευής. 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά έκαψε κυρίως κουμαριές και χαμηλή βλάστηση στη θέση Στεφανόπετρα, νότια της Καντάνου, ενώ αποτέφρωσε και περί τα τρία στρέμματα εντός της έκτασης αναδασώσεων του Δασαρχείου Χανίων, στην τοποθεσία Κατσιγιαννόλακκος.

Από την αρχή του έτους, τα ανακριτικά τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), έχουν προχωρήσει σε 23 συλλήψεις για εμπρησμούς (20 από αμέλεια και 3 από πρόθεση) και έχουν επιβάλει 57 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 28.100 ευρώ, σε πανελλαδικό επίπεδο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News