κρουαζιερόπλοιο Sun Princess
Φωτ. Δ. Βιβιράκης

Στα Χανιά για πρώτη φορά το θηριώδες νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο "Sun Princess"

Χανιά
Στα Χανιά για πρώτη φορά το θηριώδες νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο "Sun Princess"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε σήμερα Σάββατο το πρωί στο λιμάνι της Σούδας

Το θηριώδες, νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “Sun Princess” που ναυπηγήθηκε στην Ιταλία κατέπλευσε για πρώτη φορά σήμερα Σάββατο στο λιμάνι της Σούδας. Περισσότεροι από 3.500 επιβάτες αποβιβάστηκαν στην πόλη των Χανίων ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο η εταιρία έχει εντάξει τη Σούδα στους προορισμούς της για το 2024 ,ενισχύοντας σημαντικά το ήδη εξαιρετικό κλίμα για την κρουαζιέρα στα Χανιά.

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο “Sun Princess”, που παραδόθηκε μόλις πριν από δεκαπέντε ημέρες από τα ναυπηγεία του MONFALCONE της Ιταλίας, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της Σούδας αποβιβάζοντας συνολικά 3.745 επιβάτες. Η σεζόν για την κρουαζιέρα στα Χανιά έχει ήδη αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μόνο η εταιρία Princess έχει προγραμματίσει δέκα αφίξεις.
«Οι προαγγελίες  αφίξεων  διαμορφώθηκαν μέχρι τώρα σε 152 για το 2024, που αποτελεί υψηλό  ρεκόρ  για τα Χανιά. Οι 18 από αυτές είναι για το ενετικό λιμάνι και οι 134 για το λιμάνι της Σούδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Χανίων Δημήτρης Βιριράκης.

Ο κ. Βιριράκης σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου: «Το θηριώδες και υπερπολυτελές Sun Princess (μήκους 345 μέτρων) κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σούδας, μεταφέροντας 3.745 επιβάτες κρουαζιέρας. Θα ακολουθήσει ως είθισται ανταλλαγή αναμνηστικής πλακέτας με τον καπετάνιο του πλοίου», έγραψε. 

Το θηριώδες νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “Sun Princess” μήκους 345 μέτρων είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα στην Ιταλία.

Εντυπωσιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του
 

Ταξιδεύει χρησιμοποιώντας καύσιμα LNG , μπορεί να φιλοξενήσει 4.300 επιβάτες και 1.150 άτομα πλήρωμα στα 21 καταστρώματα του, ενώ διαθέτει 2.150 καμπίνες.

Το “Sun Princess” εισάγει έναν συνδυασμό νέων χαρακτηριστικών. Είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της γραμμής που έχει σουίτα με ειδικό εστιατόριο, σαλόνι και χώρο ηλιοθεραπείας.

Προηγούμενος σταθμός του “Sun Princess”  ήταν η Νάπολη, ενώ ο επόμενος μετά τα Χανιά είναι το Κουσάντασι. Στους προορισμούς του για το 2024 περιλαμβάνονται η Αθήνα, η Βαρκελώνη και η Ρώμη.
Με την κατασκευή του νέου σταθμού επιβατών στο λιμάνι της Σούδας, που σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα θα είναι έτοιμος το 2026, η Λιμενική Επιτροπή Χανίων εκτιμά ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά τα Χανιά ως προορισμό, ενισχύοντας περαιτέρω το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Αλλαγή ρότας με σταθμό στο Ηράκλειο

για το “Celebrity Infinity

 

Εντωμεταξύ, περίπου χίλιοι επιβάτες κρουαζιέρας ξεχύθηκαν χθες και στην πόλη του Ηρακλείου με το δημοφιλές Celebrity Infinity να δένει νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματίσει στο λιμάνι, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η αγορά της πόλης αλλά και οι κοντινοί αρχαιολογικοί χώροι αποτέλεσαν σημεία ενδιαφέροντος για τους επιβάτες που τα επισκέφθηκαν, ενώ από το πρωί το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του με προορισμό νησιά του Αιγαίου.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News