Απεργία, κινητοποίηση

ΕΛΜΕ Χανίων: Συμμετοχή στην απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση που κήρυξε ξανά η ΑΔΕΔΥ

Χανιά
ΕΛΜΕ Χανίων: Συμμετοχή στην απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση που κήρυξε ξανά η ΑΔΕΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη απεργίας -αποχής   των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - μετά την παρέλευση τεσσάρων ημερών - από τις διαδικασίες που σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.), αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα  με εξώδικη γνωστοποίηση, η οποία κοινοποιήθηκε στο γραφείου του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στην επανακήρυξη της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ. 
Όπως σημειώνει σχετικά, «μετά τη δικαστική προσφυγή του Δημοσίου εναντίον των Ομοσπονδιών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την κηρυχθείσα Απεργία – Αποχή εναντίον της ατομικής αξιολόγησης, την οποία έκρινε το δικαστήριο ως «παράνομη»,  η ΑΔΕΔΥ επαναπροκήρυξε την απεργία-αποχή για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών,  καλύπτοντας τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, χθες, ως ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύξαμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3/2024 έως 29/3/2024, συμπληρωματικά με τις 3ωρες στάσεις εργασίας  του Μαρτίου από την ΟΛΜΕ. Για τις προαναφερθείσες στάσεις δεν προσέφυγε το υπουργείο στα δικαστήρια.

Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους συναδέλφους, είτε είναι νεοδιόριστοι είτε όχι, να συνυπογράψουν τη νέα δήλωση συμμετοχής στη Απεργία – Αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News