φωτια

Χανιά: Πύρινο μέτωπο στο Σέλινο σε δύσβατη περιοχή κατακαίει δασική έκταση

Χανιά
Χανιά: Πύρινο μέτωπο στο Σέλινο σε δύσβατη περιοχή κατακαίει δασική έκταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη μάχη για την κατάσβεσή της - Σε δύσβατη δασική περιοχή το πύρινο μέτωπο 

Συναγερμός σήμανε  το απόγευμα στις πυροσβεστικές υπηρεσίες των Χανίων όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή, στα Τεμένια του δήμου Καντάνου Σελίνου. Η φωτιά έκαψε κυρίως κουμαριές και χαμηλή βλάστηση στη θέση Στεφανόπετρα, νότια της Καντάνου, ενώ αποτέφρωσε και περί τα τρία στρέμματα εντός της έκτασης αναδασώσεων του Δασαρχείου Χανίων, στην τοποθεσία Κατσιγιαννόλακος. Δεν απείλησε οικισμούς.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τις υπηρεσίες των Χανίων, της Κισσάμου και των Βρυσών, από τα κλιμάκια του Καμπανού και της Καντάνου ενώ συνέδραμε με μια υδροφόρα ο δήμος Καντάνου Σελίνου. Οι ισχυροί άνεμοι, με ριπές έως και δέκα Μποφόρ, δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης. Γύρω στις οκτώ το βράδυ, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν πετύχει να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς με τις αναζωπυρώσεις ωστόσο να είναι συνεχείς εξ αιτίας των ανέμων.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη, δεν απειλήθηκαν τα περίπου τριακόσια πενήντα στρέμματα της έκτασης αναδάσωσης, πλην όμως κάηκαν δύο με τρία στρέμματα αποτελούμενα κυρίως από θάμνους. Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Καντάνου Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολες τις συνθήκες, τόσο λόγο του δύσβατου του εδάφους όσο και λόγο των πολύ ισχυρών ανέμων.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News