ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΟΥΔΑ

Χειροπέδες στους διακινητές των 114 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Χανιά
Χειροπέδες στους διακινητές των 114 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 39 και 22 ετών αντίστοιχα φέρονται ως οι διακινητές των 114 μεταναστών που εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νότια της Γαύδου

 

Οι δύο  αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 4251/2014 «Παράνομη Διακίνηση», του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση» καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία».

 

Υπενθυμίζεται ότι 114 μετανάστες, Αιγυπτιακής καταγωγής στην πλειονότητα τους, ανάμεσα στους οποίους τριάντα πέντε ανήλικοι, θα παραμείνουν στον σταθμό υποδοχής επισκεπτών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας, χώρος που διατέθηκε για πρώτη φορά για φιλοξενία μεταναστών και εξ ανάγκης, μιας και στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά, φιλοξενείται η προηγούμενη φουρνιά.

 

Πέντε από τους μετανάστες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Χανίων καθώς έφεραν ορθοπεδικά τραύματα. Οι υπόλοιποι εξετάστηκαν από κλιμάκιο του τομέα πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας και της ΤΟΜΥ Χανίων και είναι καλά στην υγεία τους.

 

Είκοσι πέντε ακόμα μετανάστες που αποβιβάστηκαν το περασμένο Σάββατο στην Τρυπητή της Γαύδου, φιλοξενούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Χανίων στον Καλαθά με την κατάσταση τους να είναι συγκριτικά καλύτερη, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την άφιξη τους ήταν εξαιρετικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News