αλέξανδρος μαρκογιαννάκης

Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: «Εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες»

Χανιά
Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: «Εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλεια των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτό ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών

Τη χρησιμότητα της αυστηροποίησης του πλαισίου για την έκτιση των ποινών και των διατάξεων που αποσκοπούν στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης ανέδειξε χθες στην ομιλία του στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλεια των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτό ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών: «Η μη έκτιση ουσιαστικά των ποινών που επιβάλλουν τα δικαστήρια δημιουργεί μια κατάσταση η οποία από την κοινωνία εκλαμβάνεται ως ατιμωρησία. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στη δημιουργία ενός γενικευμένου αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες η οποία συνιστά μια μορφή κρίσης εμπιστοσύνης από τους πολίτες προς τους θεσμούς και την Πολιτεία. Η δημοκρατία στηρίζεται στο χαρακτηριστικό της ευνομίας και το αίσθημα ασφάλειας είναι υπόθεση των πολλών και όχι των λίγων».

Ο Βουλευτής Χανίων τόνισε ακόμα τη σημασία που έχει για την ποιότητα της λειτουργίας της πολιτείας αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η πρόβλεψη για άμεση εκδίκαση, χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία των συμβουλίων σε σοβαρά κακουργήματα ανοίγει το δρόμο για την ταχεία απονομή δικαιοσύνης σε σοβαρές υποθέσεις, όπως την υπόθεση των Τεμπών. Ας έρθουμε, όσο μπορούμε, στη θέση των συγγενών των θυμάτων. Μέσα σε όλο το δράμα που βιώνουν θα είχαν να αγωνιούν για τον χρόνο που θα γίνει η δίκη. Ας σκεφτούμε ότι η δίκη για το Μάτι είναι ακόμα σε εξέλιξη, έξι χρόνια μετά. Με τις νέες ρυθμίσεις, η δίκη για τα Τέμπη μπορεί να ξεκινήσει σε λίγους μήνες, ακριβώς διότι καταργείται η προδικασία των βουλευμάτων σε τέτοιες υποθέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News