Μπόρις Πιστόριους, Γερμανός υπουργός Άμυνας, φωτ. ΕΡΤ

Στα Χανιά ο Γερμανός υπουργός Άμυνας - Eπισκέφτηκε τη φρεγάτα Hessen πριν συμμετάσχει στην επιχείρηση “Ασπίδες” στην Ερυθρά

Χανιά
Στα Χανιά ο Γερμανός υπουργός Άμυνας - Eπισκέφτηκε τη φρεγάτα Hessen πριν συμμετάσχει στην επιχείρηση “Ασπίδες” στην Ερυθρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γερμανός πρέσβης ανέδειξε τη σημασία της προστασίας των εμπορικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα για την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι το στρατηγείο της επιχείρησης θα βρίσκεται στη Λάρισα

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, βρίσκεται στα Χανιά, όπου επισκέφτηκε τη φρεγάτα Hessen προτού αυτή αναχωρήσει για την αποστολή της στην Ερυθρά Θάλασσα, για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες». Τον Μπόρις Πιστόριους καλωσόρισε στα Χανιά ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ.

Σε δήλωσή του ο Γερμανός πρέσβης ανέδειξε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη σημασία της προστασίας των εμπορικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα για την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι το στρατηγείο της επιχείρησης θα βρίσκεται στη Λάρισα.

Εξίσου, εξέφρασε την ικανοποίησή του που «η Γερμανία και η Ελλάδα δίνουν μαζί ένα παράδειγμα για τις ναυτικές δυνατότητες της Ε.Ε.».

Φρεγάτα Hessen

«Ελλάδα και Γερμανία παράδειγμα για τις ναυτικές δυνατότητες της Ε.Ε.»

«Σήμερα βρίσκομαι στην Κρήτη. Για την ακρίβεια στη γερμανική φρεγάτα Hessen στη Σούδα. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να συμμετέχει η φρεγάτα στην ευρωπαϊκή στρατιωτική αποστολή που ονομάζεται “Ασπίδες” και σκοπό έχει την προστασία των εμπορικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα. Η γερμανική ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή (Bundestag) έχει ψηφίσει σχετικά με την αποστολή της Hessen την Παρασκευή», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

«Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, κ. Πιστόριους ήρθε σήμερα εδώ για να συνομιλήσει με το πλήρωμα πριν από τη δύσκολη επιχείρηση. Ειδικά για την Ελλάδα η επιχείρηση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας. Το στρατηγείο της θα βρίσκεται στη Λάρισα, και η Ελλάδα θα συμμετέχει επίσης με ένα πλοίο. Η προστασία των εμπορικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Χαίρομαι που η Γερμανία και η Ελλάδα δίνουν μαζί ένα παράδειγμα για τις ναυτικές δυνατότητες της Ε.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Κιντλ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News