Νοσοκομείο
Φωτ. ΙΝ ΤΙΜΕ

Κρήτη: Νέο κρούσμα ιλαράς στα Χανιά - Στο νοσοκομείο 40χρονη

Χανιά
Κρήτη: Νέο κρούσμα ιλαράς στα Χανιά - Στο νοσοκομείο 40χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κρούσμα ιλαράς καταγράφηκε στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, την ώρα που έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, τα κρούσματα ιλαράς στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμη κρούσμα ιλαράς παρουσιάστηκε στα Χανιά, πρόκειται για το τέταρτο επιβεβαιωμένο. Αφορά μία γυναίκα Ελληνικής υπηκοότητας 40 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», με την υγεία της να βελτιώνεται.

Σημειώνεται ότι τα δυο προηγουμένως επιβεβαιωμένα κρούσματα που εμφανίστηκαν στα Χανιά αφορούσαν μια 35χρονη η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ρουμανία και έναν 22χρονο από την Αλβανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, πρόκειται για μία 33χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει στη Ρουμανία και η οποία βρέθηκε στα Χανιά. Η 33χρονη κατά την διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο Χανίων, κόλλησε μία νοσηλεύτρια, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα εκδήλωσαν συμπτώματα ένας γιατρός και ένας 22χρονος Αλβανός.

«Η αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα είναι 45 φορές πάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», επεσήμανε ο κ. Κοφτερίδης στην εκπομπή "Ώρα Αιχμές" της ΚΡΗΤΗ TV, και στον δημοσιογράφο Μάνο Δασκαλάκη, και εξήγησε ότι «αν ένας έχει περάσει στο παρελθόν ιλαρά έχει αποκτήσει ανοσία».

Σημειώνεται ότι τα πρώτα συμπτώματα της ιλαράς είναι:

  • υψηλός πυρετός
  • κόκκινα μάτια
  • βήχας
  • πόνος και γενική αδιαθεσία
  • δερματικά εξανθήματα
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News