Απεργία, κινητοποίηση

Χανιά: Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απεργία της Τετάρτης το Σωματείο Επισιτισμού

Χανιά
Χανιά: Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απεργία της Τετάρτης το Σωματείο Επισιτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κινητοποίηση της Τετάρτης 14/2 στις 10 π.μ. στη ΔΥΠΑ Χανίων έχει καλέσει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων

Τη συμμετοχή τους στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην κινητοποίηση της Τετάρτη 14/2 στη ΔΥΠΑ Χανίων γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγειρείων – Ζαχαροπλαστείων – Καφέ Μπαρ – Fast Food Ν. Χανίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

«Η ανεργία δεν είναι επιλογή για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού. Η αναζήτηση εργασίας ειδικά σε περιοχές με οικονομία βασιζόμενη στον τουρισμό είναι μονόδρομος για πολλούς εργαζομένους ντόπιους και από άλλα μέρη.

Η εργασία υπό εντατικές συνθήκες για τους εποχικούς εργαζομένους και η απόλυτη ανεργία το χειμώνα είναι ένας εξαναγκασμός που πρέπει να αποζημιώνεται από τους εργοδότες και το κράτος με τις υπηρεσίες του όπως η ΔΥΠΑ.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει καλέσει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων την Τετάρτη 14/2 10 π.μ. στην ΔΥΠΑ Χανίων.

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν άλλη μια χρονιά ρεκόρ με 19,6 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό από 17,7 δις ευρώ έσοδα το 2022. Όλο αυτό το προϊόν παράχθηκε με πολύ κόπο από συναδέλφους που δεν καρπώθηκαν απολύτως τίποτα στους μισθούς και τα δικαιώματα μας. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να υπάρχει η δυνατότητα να εισπράττουν ικανοποιητικό ταμείο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις και όρους μέχρι την επόμενη επαναπρόσληψη.

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση του νόμου 3986/2011 που περιορίζει το επίδομα ανεργίας για 3 μήνες σε εποχικά εργαζόμενους με εξοντωτικές προϋποθέσεις.
  • Να δοθεί επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους, μέχρι να αρχίσουν ξανά να εργάζονται.
  • Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Άμεση καταβολή του επιδόματος στους εποχικά εργαζόμενους στο τέλος τη σαιζόν ώστε να μην μένουν χωρίς εισόδημα στις γιορτές, λόγω καθυστέρησης καταβολής του επιδόματος ανεργίας.
  • Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ για την εξυπηρέτηση όλων των ανέργων».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News