Δημήτρης Βρύσαλης στα Χανιά

Δημήτρης Βρύσαλης: «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους»

Χανιά
Δημήτρης Βρύσαλης: «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαιρετισμός προέδρου Σωματείου ΠΑΓΝΗ και μέλους ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ στην Πανχανιώτικη συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, Δημήτρη Βρύσαλη

Το σημερινό συλλαλητήριο είναι συνέχεια των περσινών κινητοποιήσεων  που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νησί με  συμμετοχή  πάνω από 20000 λαού! Γίνεται ένα χρόνο περίπου από το έγκλημα στα Τέμπη και τους αγώνες του λαού για να μη συγκαλυφθεί και να μην επαναληφθεί το έγκλημα, με σύνθημα «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους».

Από εδώ στη Χανιά η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο υγείας, πήρε μια ηχηρή απάντηση! Οι Χανιώτες δεν θα αφήσουν να παραδοθεί η δημόσια υγεία, το δημόσιο νοσοκομείο στα κοράκια των ιδιωτικών ομίλων! Δεν θα αφήσουν τις ζωές τους να μπουν στο ζύγι του κόστους και του οφέλους, δεν θα βάλουν τη ζωή των παιδιών τους ,των οικογενειών τους στο ζύγι των αντοχών της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου!

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ότι μας ανήκει! Για να έχουμε πρόληψη, περίθαλψη, φάρμακο, πρόνοια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί από την πλευρά μας απαντάμε ότι δεν θα δεχτούμε γίνουμε «σταθμάρχες» σε ένα επόμενο έγκλημα σαν τα Τέμπη!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί του Ηρακλείου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνα των συναδέλφων μας υγειονομικών και όλου του χανιώτικου λαού για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Έχουν δίκιο οι κάτοικοι των Χανίων να μην εμπιστεύονται όλους εκείνους που στα λόγια εκφράζουν ευχολόγια για τη δημόσια υγεία και στην πράξη του σκάβουν το λάκκο, θεσμοθετώντας τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία.

Δημήτρης Βρύσαλης στα Χανιά

Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έφτασαν το δημόσιο σύστημα υγείας σε τέτοια κατάσταση που οι ασθενείς καταλήγουν να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών σαν τσουβάλια. Αποτελεί βαρβαρότητα και εξαθλίωση να πληρώνεις «γρηγορόσημο» για να πάρεις καλύτερη σειρά από κάποιον άλλο ασθενή! Η κυβέρνηση ωθεί τους υγειονομικούς στην ζούγκλα του να κοιτάνε τον ασθενή στην τσέπη και όχι στα μάτια! Όλοι όσοι κυβέρνησαν και διοίκησαν τα νοσοκομεία έχουν βάλει το χεράκι τους στη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας και έχουν όλοι ευθύνη!

Επειδή όμως δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αυτή την περίοδο στους δρόμους του αγώνα, θέλουμε και από αυτό εδώ το βήμα να δηλώσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, και βρίσκονται μέρες τώρα στα μπλόκα του αγώνα, έχουν δίκιο και θα νικήσουν!

Γιατί, σε τελική ανάλυση, είναι δίκαιο αίτημα, αυτό που χρόνια ζητούν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, δηλαδή να μπορούν να μείνουν στη γη τους και να την καλλιεργούν, για να μπορούν να τρέφονται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες με ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.

  • Δίκιο έχουν και οι φοιτητές, παιδιά κι αυτά, της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που παλεύουν ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί είναι άδικο οι λαϊκές οικογένειες να ματώνουν για να μπορέσουν τα παιδιά τους να περάσουν σε μια σχολή με φροντιστήρια, τριπλές εξετάσεις και ελάχιστη βάση εισαγωγής και κάποιοι άλλοι να περνάνε στην αντίστοιχη ιδιωτική σχολή με ελάχιστη βάση πληρωμής.
  • Αγαπητοί φίλοι, καταλαβαίνουμε όλοι όσοι αγωνιζόμαστε εδώ, ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Γιατί, ό,τι και να λένε η κυβέρνηση, οι παπαγάλοι ότι έχουν το 41%, η αντιπολίτευση γίνεται πρώτα από όλα στους δρόμους του αγώνα! Όπως κάνουμε εμείς οι υγειονομικοί, ο λαός μας με τους αγώνες τους μικρούς και μεγάλους, με τις συγκεντρώσεις, τις απεργίες, όπως κάνουν οι αγρότες και οι φοιτητές!
  • Το μόνο «αντίπαλο δέος» στην κυβέρνηση και στην άγρια πολιτική που κλιμακώνεται και ο μόνος τρόπος για να έχουμε νίκες και κατακτήσεις, είναι αυτοί οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, που ξεδιπλώνονται μέρα με τη μέρα. Και τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο έχοντας στο επίκεντρό ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Γι’ αυτό διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, δωρεάν για όλους!

  • Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση και η αντεπίθεση είναι μονόδρομος!
  • Όλοι και όλες στις απεργίες στις 22/2 και 28/2 με σύνθημα: Εργάτες, αγρότες, φοιτητές.

Αν ενωθούμε θα βγούμε νικητές!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News