νοσοκομείο

Συναγερμός στην Κρήτη για ιλαρά: 4 κρούσματα σε ενήλικες

Χανιά
Συναγερμός στην Κρήτη για ιλαρά: 4 κρούσματα σε ενήλικες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και οι άλλοι δύο απομονώθηκαν στο σπίτι τους

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν με ιλαρά στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά. Πρόκειται για τέσσερις ενήλικες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα δύο από τα τέσσερα άτομα νόσησαν και νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ τα άλλα δύο άτομα που ασθένησαν με ιλαρά απομονώθηκαν στα σπίτια τους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή γνωστοποίησε ότι ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην Κρήτη και το άλλο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα άλλα δύο υπό διερεύνηση κρούσματα βρίσκονται και αυτά στην Κρήτη και είναι επαφές του ατόμου που εντοπίστηκε με ιλαρά.

Τα περιστατικά δεν εντοπίζονται σε παιδιά, αλλά σε ενήλικες, ταξιδιώτες από τη Ρουμανία και τη Ρωσία, χώρες στις οποίες υπάρχει μεγάλη εξάπλωση της ιλαράς. Οι ασθενείς και οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους έχουν απομονωθεί και μάλιστα στους συγγενείς χορηγήθηκε προληπτικά το εμβόλιο της ιλαράς.

Μέτρα για την αύξηση των εμβολιασμών αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο ΕΟΔΥ, με στόχο την αποτροπή του κινδύνου εξάπλωσης, μιας νέας επιδημίας ιλαράς, παρόμοιας με αυτής του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 είχαν καταγραφεί 30.000 κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τα σχεδόν 1.000 που είχαν καταγραφεί το 2022.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News