Κοινωνικό Παντοπωλείο - koinoniko pantopoleio xania

Κοινωνικό παντοπωλείο Χανίων: Ανοδικός ο αριθμός των ωφελουμένων - Πάνω από 1.000 και αυξάνονται (vid)

ακρόαση άρθρου
Χανιά
Κοινωνικό παντοπωλείο Χανίων: Ανοδικός ο αριθμός των ωφελουμένων - Πάνω από 1.000 και αυξάνονται (vid)
Λύση για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χανίων

Ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη του συμφωνητικού παραχώρησης κτιρίου της ιεράς μονής Γουβερνέτου στο οποίο στεγαζόταν επί δώδεκα χρόνια το κοινωνικό παντοπωλείο, ο δήμος Χανίων κατάφερε μέσα από διαγωνισμό να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του. Η τελευταία παράταση από τη μονή έληξε τον Νοέμβριο, αλλά ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η διαδικασία μίσθωσης νέου κτηρίου στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Ε΄ και Σφακιανάκη, δίνοντας τέλος στην αγωνία πεντακοσίων οικογενειών που ζούσαν με τον φόβο της πιθανής αναστολής λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η κ. Ελένη Ζερβουδάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου εξήγησε πως «δεν συζητάμε πλέον για πρόβλημα στέγασης του κοινωνικού παντοπωλείου .Αυτό έχει λυθεί, τουλάχιστον για τα επόμενα αρκετά χρόνια, μέχρις ότου βρει ένα ιδιόκτητο κτήριο ο δήμος και το στεγάσει».

Περισσότερες από πεντακόσιες οικογένειες που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχιας, εξυπηρετεί το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χανίων . Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη, ότι ο αριθμός των ωφελούμενων  υπερβαίνει τους χίλιους. Οι ωφελούμενοι είναι άνθρωποι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της πρόνοιας, με χαμηλό εισόδημα ή ακόμη και μηδενικό, ενώ σύμφωνα με την κοινωνική υπηρεσία ο αριθμός όσων καταφεύγουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Το κτήριο που θα μισθώσει ο δήμος για τα επόμενα χρόνια πληροί τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τον διαγωνισμό. Βρίσκεται διαγώνια του κτηρίου της Τεχνικής Υπηρεσίας, κοντά στο κέντρο και είναι πολύ μεγαλύτερο από τον υπάρχοντα χώρο, γεγονός που συνεπάγεται καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών - πολλές από τις οποίες σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους - να συγκεντρωθούν στο νέο κτίριο που θα ανεγερθεί στη Ρεγγίνα για το οποίο ήδη εκπονείται μελέτη. «Θεωρώ ότι σε ένα ορίζοντα πενταετίας θα μπορούμε να μιλάμε για μετεγκατάσταση των κοινωνικών υπηρεσιών. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο , η μελέτη εκπονείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς κι όπως έχει κάνει γνωστό ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης,  η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί» τόνισε η κ. Ελένη Ζερβουδάκη.  

Υπενθυμίζεται πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο κινδύνευε να βρεθεί χωρίς στέγη. Το συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου της ιεράς μονής Γουβερνέτου προς τον δήμο Χανίων, έληξε πέρυσι τον Απρίλιο. Λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα της χρήσης του ακινήτου, ο δήμος ζήτησε και πήρε παράταση της παραχώρησης μέχρι τον Νοέμβριο του 2023.

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News