Κοινωνικό παντοπωλείο χανιά

Λύση για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χανίων - Μεταστέγαση σε νέο χώρο μετά τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε

Χανιά
Λύση για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χανίων - Μεταστέγαση σε νέο χώρο μετά τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοδικός ο αριθμός των οφελούμενων - Πάνω από 1.000 και αυξάνονται

Λύση για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Χανίων εξασφαλίστηκε μέσα από διαγωνισμό από τον οποίο προέκυψε ενδιαφερόμενος για την εκμίσθωση κτηρίου στο κέντρο της πόλης.

Θέμα χρόνου είναι η μετεγκατάσταση της δομής η οποία εξυπηρετεί περί τους χίλιους ωφελούμενους.

Ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη του συμφωνητικού παραχώρησης κτιρίου της ιεράς μονής Γουβερνέτου στο οποίο στεγαζόταν επί δώδεκα χρόνια το κοινωνικό παντοπωλείο, ο δήμος Χανίων κατάφερε μέσα από διαγωνισμό να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Η τελευταία παράταση από τη μονή έληξε τον Νοέμβριο, αλλά ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η διαδικασία μίσθωσης νέου κτηρίου στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Ε΄ και Σφακιανάκη.

Περισσότερες από πεντακόσιες οικογένειες που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της ανέχειας, εξυπηρετεί το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χανίων .

Στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών - πολλές από τις οποίες σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους - να συγκεντρωθούν στο νέο κτίριο που θα ανεγερθεί στη Ρεγγίνα για το οποίο ήδη εκπονείται μελέτη.

Οι ωφελούμενοι είναι άνθρωποι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της πρόνοιας με χαμηλό εισόδημα ενώ σύμφωνα με την κοινωνική υπηρεσία ο αριθμός όσων καταφεύγουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News