Ρέθυμνο γυναικοκτονία, φωτ. ΕΡΤ

Χανιά: Διεκόπη η δίκη για τη γυναικοκτονία στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου – «Ψέματα όλα αυτά για την κακοποίηση»

Χανιά
Χανιά: Διεκόπη η δίκη για τη γυναικοκτονία στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου – «Ψέματα όλα αυτά για την κακοποίηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της 56χρονης, κατέθεσαν τα αδέρφια του κατηγορουμένου και ο γιος του

Διεκόπη η δίκη για την άγρια δολοφονία της 56χρονης Ρεθυμνιώτισσας, μητέρας τεσσάρων παιδιών, από τον 61χρονο σύζυγό της το καλοκαίρι του 2022 στο Άνω Μαλάκι.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διακόπηκε το μεσημέρι, κατέθεσαν τα αδέλφια του κατηγορούμενου και ο μικρότερος γιος του ο οποίος υποστήριξε ότι η μητέρα του ήταν άψογη και πως ο κατηγορούμενος ήταν πολύ καλός πατέρας.

Ο γιος του ζευγαριού κατέθεσε ότι η μητέρα του τού είχε πει ότι θα φύγει χωρίς όμως να του δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που την οδηγούσαν σε αυτή τη απόφαση. «Εγώ της είπα: “Τι δεν αντέχεις μάνα;  Αν φύγεις, δεν θα ξαναδείς κανέναν μας”. Είχε φύγει τρεις μέρες. Την είχε διώξει ο πατέρας μου τον Μάιο. Ο πατέρας μου ήταν πολύ πεσμένος, ήθελε να γυρίσει πίσω. Όταν ξαναγύρισε της είπα: “Μάνα πες μου, τι πρόβλημα έχεις και έφυγες; Ένα λόγο πες μου”. Άρχισε να κλαίει και δε μου έλεγε» είπε.

Ο νεαρός στην κατάθεσή του ενώπιον του Mικτού Ορκωτού Δικαστηρίου υποστήριξε ακόμη ότι τόσο το θύμα όσο και ο κατηγορούμενος ήταν καλοί γονείς. «Η συμπεριφορά της ως μητέρα και στο σπίτι ήταν άψογη. Ο πατέρας μου, πολύ καλός πατέρας», σημείωσε.

Νωρίτερα κατέθεσαν τα αδέλφια του κατηγορουμένου που αρχικά  αναφέρθηκαν στα γεγονότα εκείνης της ημέρας του Ιουλίου του 2022. Ο πρώτος, συνταξιούχος αστυνομικός, ανέφερε: «Ήμασταν σε ένα μνημόσυνο με την οικογένειά μου και μας πήρε ο αδελφός μου ο άλλος να πάμε στη φάρμα στους Αρμένους γιατί έχει γίνει κάτι. Πήγαμε και βρήκα εκεί τον αδερφό μου. Μου είπε ότι έσφαξε τη γυναίκα του. Ήταν χαμένος. Δεν καταλάβαινες τι έλεγε. Τον πήρα και τον πήγα στην αστυνομία». Ο ίδιος είπε ότι ο κατηγορούμενος ήταν μελαγχολικός εκείνο τον καιρό αλλά ότι δεν μιλούσε για τη σχέση του με το θύμα. «Το τι έγινε δεν το ξέρω, μόνο αυτός και ο Θεός ξέρει. Όσο για αυτά που λένε ότι την κακοποιούσε, εγώ δεν ξέρω τίποτα. Πιστεύω ότι είναι όλα ψέματα πως την κακομεταχειριζόταν» πρόσθεσε στην κατάθεσή του.

Την περασμένη Δευτέρα, πρώτη μέρα της δίκης, η κόρη του ζευγαριού στην κατάθεση της εμφανίστηκε πεπεισμένη πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου. «Σήμερα η μητέρα μας αγωνίζεται για τη δικαίωσή της κι έχει στο πλευρό της τα παιδιά της, την οικογένεια της και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι δικαστικές αρχές έχουν πρωτίστως θεσμική ευθύνη αλλά και ηθική ευθύνη απέναντι σε όλους μας, να δικάσουν με τη μεγαλύτερη ποινή χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, τον δολοφόνο της μητέρας μας» δήλωσε συντετριμμένη η 37χρονη. «Δεν προλάβαμε να σώσουμε τη μητέρα μας. Είμαστε όμως εδώ για να πούμε την αλήθεια. Να στηρίξουμε την αλήθεια. Κι αν αυτή η αλήθεια είναι η αιτία να σωθεί μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, αυτό θα είναι ένα όφελος για την ψυχή της μητέρας μας ,για τις ψυχές τόσων αθώων γυναικών που έχουν χαθεί άδικα, αλλά κι ένα όφελος γι’ αυτή την κοινωνία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News