Λιμενικό έρευνες για σέρφερ Φωτ. κυκλάδες24
Φωτ. αρχείου

Γαύδος: Στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά οι 27 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά του νησιού

Χανιά
Γαύδος: Στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά οι 27 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά του νησιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επρόκειτο για μια επιτυχημένη και δύσκολη διάσωση, δεδομένου ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί δυτικοί άνεμοι, που παρέσυραν το σκάφος, αφού οι μηχανές του είχαν σταματήσει

Στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου μεταφέρθηκαν οι 27 μετανάστες (26 άνδρες και μία γυναίκα) που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος νότια της Γαύδου το μεσημέρι της Πέμπτης (7/12) και διασώθηκαν από τους λιμενικούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Χανίων, «τις μεσημβρινές ώρες χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ), ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και δύο παραπλέοντα πλοία. Το Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με είκοσι επτά αλλοδαπούς (26 άντρες και 01 γυναίκα ), τους μετεπιβίβασε και μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Χώρας Σφακίων. Από εκεί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».

Επρόκειτο για μια επιτυχημένη και δύσκολη διάσωση, δεδομένου ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί δυτικοί άνεμοι, που παρέσυραν το σκάφος, αφού οι μηχανές του είχαν σταματήσει.

Πρόκειται για τον ίδιο θαλάσσιο «διάδρομο» που επιλέγουν οι διακινητές για να μεταφέρουν πρόσφυγες από τα παράλια της Αφρικής.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News