Σούδα
Φωτ. αρχείου

«Επιτέθηκαν σε 15χρονα κορίτσια» οι Αμερικανοί από το αεροπλανοφόρο "Gerald Ford" που έδεσε το Σάββατο στο Μαράθι

Χανιά
«Επιτέθηκαν σε 15χρονα κορίτσια» οι Αμερικανοί από το αεροπλανοφόρο "Gerald Ford" που έδεσε το Σάββατο στο Μαράθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυποψίαστοι πολίτες, ακόμη και έφηβοι, κινδυνεύουν από Αμερικανούς ναύτες στα Χανιά - Σοβαρές καταγγελίες από φιλειρηνικές οργανώσεις και φορείς των Χανίων

Από επεισόδια σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στα Χανιά συνοδεύτηκε ο κατάπλους του αεροπλανοφόρου «Gerald Ford» στην προβλήτα Κ14 της νατοϊκής ναυτικής βάση του Μαραθίου στη Σούδα.

Φιλειρηνικές οργανώσεις και φορείς των Χανίων προχώρησαν σε καταγγελίες για περιστατικά βίας σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, ακόμη και εφήβων, από μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ που είχε καταπλεύσει στη Σούδα.
Η Επιτροπή Ειρήνης και η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ κατήγγειλαν τραμπουκισμούς με θύματα 15χρονα κορίτσια στο ενετικό λιμάνι.

Ειδικότερα, ένα εικοσιτετράωρο πριν την αναχώρηση του αεροπλανοφόρου, μέλη του πληρώματος που κυκλοφορούσαν στην πόλη για λόγους αναψυχής φέρονται να άσκησαν βία σε 15χρονα κορίτσια, σύμφωνα με καταγγελία της Επιτροπής Ειρήνης.

«Πριν περάσει ούτε ένα 24ωρο από την παραμονή τους εδώ, αφού πρώτα απαγορεύτηκε στους κατοίκους της πόλης η χρήση της οδού Πλουμιδάκη, μεθυσμένοι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δυο 15χρονα κορίτσια με χαστούκια και μπουνιές, στην περιοχή του ενετικού λιμανιού των Χανίων», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης.
Άμεση ήταν και η αντίδραση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, που με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα για τις διευκολύνσεις που διαχρονικά παρέχει στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ ενώ κάνει αναφορά σε δεκάδες περιστατικά βίας.
«Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα επεισόδια που έχουν προκαλέσει από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στα Χανιά και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και στα δεκάδες των προηγούμενων επισκέψεων των μακελάρηδων στην πόλη μας. Η μετατροπή της πόλης αλλά και της χώρας ολόκληρης σε ορμητήριο των δολοφόνων αλλά και σε μέρος αναψυχής τους μόνο την ασφάλεια και την προστασία του χανιώτικου λαού δεν εξασφαλίζει», τονίζεται.

Το αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» που έφτασε το Σάββατο στη Σούδα αναχώρησε σήμερα το πρωί.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News