Κινητοποίηση επαγγελματιών Χανίων

Χανιά: Νέα κινητοποίηση επαγγελματιών με φόντο την ψήφιση του φορολογικού - Προειδοποίησαν για κλιμάκωση του αγώνα τους (pics)

Χανιά
Χανιά: Νέα κινητοποίηση επαγγελματιών με φόντο την ψήφιση του φορολογικού - Προειδοποίησαν για κλιμάκωση του αγώνα τους (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και επιστήμονες - Χωρίς ταξί για ολόκληρη την εβδομάδα η Κρήτη

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες στα Χανιά ενόψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία μίλησαν για αλλαγές που πλήττουν ανεπανόρθωτα τους μικρομεσαίους εμπόρους, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες, ενώ προειδοποίησαν με κλιμάκωση του αγώνα τους αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους. 

Με φόντο την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, λογιστές, φοροτεχνικοί, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι, πραγματοποίησαν το μεσημέρι μία ακόμα συγκέντρωση έξω από την Εφορία Χανίων ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου.

Κινητοποίηση επαγγελματιών Χανίων

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2024, για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται καταβολή 600 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον λόγω της καθιέρωσης του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζεται να προσφύγει ο δικηγορικός κόσμος της χώρας.

Κινητοποίηση επαγγελματιών Χανίων

Το επίμαχο σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των επαγγελματιών προβλέπει την τεκμαρτή φορολόγηση των εισοδημάτων τους από την τρέχουσα χρήση. Για ένα αναχρονιστικό, άδικο και ισοπεδωτικό νομοσχέδιο κάνουν λόγο ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δυναμική είναι η συμμετοχή και των αυτοκινητιστών ταξί του νησιού στις κινητοποιήσεις. Από χθες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας κρατούν ακινητοποιημένα τα ταξί τους προειδοποιώντας πως αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο ο κλάδος τους θα οδηγηθεί σε αφανισμό.
Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων τάσσονται και οι συνταξιούχοι.

Κινητοποίηση επαγγελματιών Χανίων

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής, τη φορολογική δικαιοσύνη και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Μεταξύ των παρεμβάσεων είναι η απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων, νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Κινητοποίηση επαγγελματιών Χανίων

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News