Αναπηρικό καρότσι - καροτσάκι

Χανιά: Εκδηλώσεις του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Χανιά
Χανιά: Εκδηλώσεις του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως και τις 8 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων, Συλλόγους και Σωματεία ΑμεΑ, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χανίων

Σειρά δράσεων διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως και τις 8 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων, Συλλόγους και Σωματεία ΑμεΑ, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χανίων.

Στόχος των δράσεων είναι η υποστήριξη των πολιτών αλλά και η ενημέρωση και η αφύπνιση της κοινωνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

* 4-8/12 θα πραγματοποιηθεί η δράση “Γίνε αιρετός για μία ημέρα”: Παιδιά με αναπηρία γίνονται για μία ημέρα αιρετοί στο Δημαρχείο Χανίων μαζί με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Συμμετέχουν παιδιά από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χανίων και από το ΕΕΕΕΚ Χανίων (Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης).

* 4/12, από τις 09:00 έως 13:00 έχει προγραμματιστεί “Ημέρα Συν-άθλησης - Αθλητισμός για ΑμεΑ”, μία μεγάλη γιορτή αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες Συν-άθλησης στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Χανίων. Συμμετέχουν το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία “ΑΡΙΩΝ”, Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία “ΑΕΤΟΙ”, Ναυτικός Όμιλος Χανίων, ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Ατλαντίδα”, Δ/νση Β/βαθμιας Εκπ/σης Χανίων και Γραφείο Φυσικής Αγωγής.

* 5/12 στις 10 το πρωί, στο Γιαλί Τζαμί θα γίνει η δράση “Μικροί Masterchef με ειδικές δεξιότητες”, όπου παιδιά από τα ειδικά σχολεία φτιάχνουν μόνα τους το κολατσιό τους, σε ένα ενθουσιώδες masterclass.

* 5-8/12, από 10:00 έως 13:00, στο Γιαλί Τζαμί θα παρουσιαστεί έκθεση με ζωγραφιές και δημιουργίες παιδιών. Οι φορείς που συμμετέχουν στην έκθεση είναι το ΚΗΦΑΑΜΕΑ Χανίων, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης ΑμεΑ του ΠΑΜΕΑ Χανίων, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Σχολείο Χανίων, Σύλλογος Asperger Χανίων, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (EEEEK), Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χανίων.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News