Σακελαροπούλου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα Χανιά η ΠτΔ για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (pics)

ακρόαση άρθρου
Χανιά
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα Χανιά η ΠτΔ για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (pics)
Την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων επισκέφτηκε το βράδυ της Πέμπτης (30/11) η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στα Χανιά βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία αύριο θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα εκατό δέκα χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Απόψε, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων όπου από τον περασμένο Ιούλιο, φιλοξενείται η έκθεση του κορυφαίου Έλληνα θαλασσογράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη με τίτλο «Νόστος της θάλασσας» και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Π.τ.Δ.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνολικά πενήντα επτά έργα του ζωγράφου, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη καθώς επίσης ελαιογραφίες που ανήκουν στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τη Βουλή των Ελλήνων και την Τράπεζα της Ελλάδος. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους τρεις ορόφους της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων όπου απλώνεται ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό τέχνης, με μοναδικά έργα του Κωνσταντίνου Βολανάκη, του ζωγράφου των αυτοκρατορικών θριάμβων, των ένδοξων στιγμών της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και των ταπεινών ψαροκάικων.

Οι εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία της  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διοργανώνονται όπως κάθε χρόνο από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” . Το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία και επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό των εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει την έπαρση της σημαίας. Την ίδια στιγμή θα πραγματοποιηθεί διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης, ενώ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσει στο χώρο του λιμανιού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σύμφωνα με το καθιερωμένο πρόγραμμα, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στη συνέχεια στο Δημαρχείο Χανίων. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς.

Το απόγευμα, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα, στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Το Κρητικό Ζήτημα και η εθνική ολοκλήρωση». Ομιλητές θα είναι οι Roderick Beaton, Ομότιμος Καθηγητή του King’s College Λονδίνου, Πρόεδρος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση θα κλείσει με την αναγόρευση των ομιλητών σε εταίρους του Ιδρύματος.

Θα προηγηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την διαδικτυακή προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Δείτε τις εικόνες: 

Σακελαροπούλου
Σακελαροπούλου
Σακελαροπούλου
Σακελαροπούλου
Σακελαροπούλου
Σακελλαροπούλου
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News