Ανησυχία για τη νέα ηλεκτρονική απάτη - Πώς «άδειασαν» το λογαριασμό του 91χρονου (vid)

ακρόαση άρθρου
Χανιά
Ανησυχία για τη νέα ηλεκτρονική απάτη - Πώς «άδειασαν» το λογαριασμό του 91χρονου (vid)
Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με θύμα αυτή τη φορά έναν ηλικιωμένο 91 ετών καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές των Χανίων. Άγνωστος δράστης προσποιούμενος το λογιστή έπεισε την κόρη του ηλικιωμένου να του δώσει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού για δήθεν καταβολή του μάρκετ pass και αντ’ αυτού του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ

Ήλπιζε στην καταβολή μικρής χρηματικής ενίσχυσης μέσω του market pass και τελικά έχασε και τις αποταμιεύσεις του ύψους 12.000 ευρώ! Ο λόγος για έναν 91χρονο στα Χανιά ο οποίος εξαπατήθηκε από επιτήδειο που προσποιούμενος τον λογιστή του απέσπασε τα χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω e banking.

Ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε πρώτη φορά τηλεφωνικά με τον ηλικιωμένο την περασμένη Παρασκευή. Τον έπεισε ότι τηλεφωνεί για να προχωρήσει την διαδικασία καταβολής του market pass και ο 91χρονος απευθύνθηκε στην 46χρονη κόρη του για να προχωρήσει την διαδικασία και να δώσει τους ηλεκτρονικούς κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού. Εκείνη έδωσε όλα τα στοιχεία του πατέρα της και ο δράστης προχώρησε σε δύο μεταφορές στον δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης ►Ηλεκτρονικές απάτες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Μόλις χθες η κόρη του ηλικιωμένου αντιλήφθηκε πως όχι μόνο δεν επρόκειτο για διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης market pass αλλά πως οι 12.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά από τον λογαριασμό του πατέρα της. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων που έσπευσε να καταγγείλει την ηλεκτρονική απάτη, είπε ότι ο δράστης ήταν τόσο πειστικός που δεν της κίνησε υποψίες.

Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας που προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη μέσω του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν οι οικονομίες του 91χρονου Χανιώτη. Πρόκειται για ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης που καταγράφονται μέσα σε λίγους μήνες στα Χανιά.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες πολίτες έχασαν μόνο την περσινή χρονιά περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ λόγω απάτης μέσω συναλλαγών με κάρτες πληρωμών.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News