απάτη

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης 91χρονος: Περίμενε το market pass αλλά του άδειασαν τον λογαριασμό - Πως έκαναν φτερά 12.000 ευρώ!

Χανιά
Θύμα ηλεκτρονικής απάτης 91χρονος: Περίμενε το market pass αλλά του άδειασαν τον λογαριασμό - Πως έκαναν φτερά 12.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας που προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη μέσω του τραπεζικού λογαριασμού

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με θύμα αυτή τη φορά έναν ηλικιωμένο 91 ετών καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές των Χανίων. Άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον λογιστή, έπεισε την κόρη του ηλικιωμένου να του δώσει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού, για δήθεν καταβολή του market pass και αντ’ αυτού του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.

Ήλπιζε στην καταβολή μικρής χρηματικής ενίσχυσης μέσω του market pass και τελικά έχασε και τις αποταμιεύσεις του o 91χρονος. Ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε πρώτη φορά μαζί του την περασμένη Παρασκευή. Τον έπεισε ότι τηλεφωνεί για να προχωρήσει την διαδικασία καταβολής του market pass και ο 91χρονος απευθύνθηκε στην 46χρονη κόρη του για να ολοκληρώσει την διαδικασία και να δώσει τους ηλεκτρονικούς κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού. Εκείνη έδωσε όλα τα στοιχεία του πατέρα της και ο δράστης προχώρησε σε δύο μεταφορές στον δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Μόλις δυο ημέρες πριν, η κόρη του ηλικιωμένου αντιλήφθηκε πως όχι μόνο δεν επρόκειτο για διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης market pass αλλά πως οι 12.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά από τον λογαριασμό του πατέρα της, με ευθύνη και της ίδιας που με ευκολία έδωσε στον δράστη τους κωδικούς για το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών στην τράπεζα που είχε τις καταθέσεις του ο ηλικιωμένος πατέρας της. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων που έσπευσε να καταγγείλει την ηλεκτρονική απάτη, είπε ότι ο δράστης ήταν τόσο πειστικός που δεν της κίνησε υποψίες.

Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας που προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη μέσω του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν οι οικονομίες του 91χρονου Χανιώτη. Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης που καταγράφονται μέσα σε λίγους μήνες στα Χανιά.

Το φαινόμενο παρά τις ενημερωτικές καμπάνιες και τις συμβουλές των τραπεζών αλλά και των αστυνομικών αρχών, φαίνεται να παίρνει διαστάσεις ενώ χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες πολίτες έχασαν μόνο την περσινή χρονιά περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ λόγω απάτης μέσω συναλλαγών με κάρτες πληρωμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News