diki argoulio

Ισόβια η ετυμηγορία του δικαστηρίου για το φονικό στο Αργουλιό - Ένοχος χωρίς το ελαφρυντικό του βρασμού ο 45χρονος (pics)

Χανιά
Ισόβια η ετυμηγορία του δικαστηρίου για το φονικό στο Αργουλιό - Ένοχος χωρίς το ελαφρυντικό του βρασμού ο 45χρονος (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 44χρονος κατηγορούμενος έχει ομολογήσει την πράξη του και περιέγραψε προανακριτικά στους αστυνομικούς τους λόγους που όπλισαν το χέρι του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου, πατέρα ενός βρέφους

Ισόβια για ανθρωποκτονία και δύο συν ένα χρόνια για οπλοφορία και οπλοκατοχή είναι η τελική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στα Χανιά αναφορικά με τον 45χρονο κατηγορούμενο για το φονικό στο Αργουλιό. Σύμφωνα με την απόφαση αφαιρείται ο χρόνος κράτησής του, ενώ του επιβάλλεται και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο νωρίτερα για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, χωρίς να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του βρασμού, τον 45χρονο κατηγορούμενο, ενώ σε ό,τι αφορά τις ποινές από την υπεράσπιση ζητήθηκε να δοθούν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο: να του αναγνωριστεί δηλαδή ο πρότερος έντιμος βίος καθώς και ότι η συμπεριφορά του προκλήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. 

Επί των προτάσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, αφού ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι ως προς τον σύννομο βίο ο κατηγορούμενος και οπλοφορούσε και ότι η όλη συμπεριφορά του δεν εντάσσεται στην έννοια του σύννομου βίου, πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ως προς την ανάρμοστο συμπεριφορά του θύματος, ο εισαγγελέας είπε ότι η συμπεριφορά του υπάγεται σε αυτό που λέμε για ασήμαντη αφορμή και πρότεινε να απορριφθεί. 

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιπλέον φυλάκιση δύο συν δύο ετών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, με την τελική ετυμηγορία να είναι αυτή, με τη διαφορά ότι επιβλήθηκε εκτός των ισοβίων δύο συν ένα χρόνια στον κατηγορούμενο για οπλοφορία και οπλοκατοχή. 

Νωρίτερα, ο 45χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα αλλά να το εκφοβίσει λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του και των ύβρεων που εξαπέλυε  σε βάρος της οικογένειάς του. 

Ο εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του βρασμού και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε δόλος. 

«Επειδή κάποιος σας έβρισε τη μάνα και τον πατέρα βγάλατε ένα όπλο και τον σκοτώσατε. Αν κάποιος σκότωνε όποιον έβριζε μανάδες και πατεράδες, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα ήταν μόνο όσοι ζουν το Άγιο Όρος», είπε ο εισαγγελέας της έδρας.  

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο δόλος αποδεικνύεται από το σημείο που πυροβόλησε. 

«Να απορριφθεί ο ισχυρισμός του βρασμού ψυχικής ορμής γιατί η καθημερινότητά τους ήταν να βρίζονται και να αλληλοπυροβολουνται. Δε νομίζω ότι μπορεί να μεταβληθεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον απλό λόγο ότι του έβρισαν τη μάνα και τον πατέρα. Να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται». 

Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος

«Λυπάμαι για το σκηνικό που έγινε. Ήμουν φορτισμένος λόγω του πατέρα μου»... Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης ο κατηγορούμενος για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη τον Ιούνιο του 2022 στο Αργουλιό Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήταν μια κακιά στιγμή».

«Έφυγα από το σπίτι, πήγα στα πρόβατα, γυρίσαμε, πήγαμε στην εκκλησία στο μνημόσυνο του πατέρα μου και επιστρέψαμε σπίτι για ένα καφέ», συνέχισε ο 44χρονος για τα όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα.  

«Κάποια στιγμή ο συγχωρεμένος είδε τον αδερφό μου, που βγήκε έξω και τον έβριζε. Στην επιστροφή του αδερφού μου στο σπίτι, έκανε το ίδιο. Εγώ προσπάθησα να ηρεμήσω τον αδερφό μου, του είπα να μη δίνει σημασία. Σε λίγο θα πηγαίναμε μαζί στα πρόβατα. Φύγαμε με ένα αυτοκίνητο. Στον δρόμο τον είδαμε και άρχισε πάλι να κάνει χειρονομίες. Πιάστηκαν στα χέρια με τον αδερφό μου. Πλησίασε ο πατέρας του. Του είπα "τι κατάσταση είναι αυτή" και μου απάντησε πως δεν μπορεί να τον κάνει καλά. 

Έλεγε πολύ βαριές και χυδαίες κουβέντες. 

Στον δρόμο δεν ένιωθα καλά. Είπα στον αδερφό μου να γυρίσει στο πατρικό μας για να φύγω να πάω στο Ρέθυμνο. Ο μεγάλος μου γιος δεν ήθελε να έρθει. Προχωρώντας προς το καφενείο, βλέπω ένα ξάδερφο μου χτυπημένο και με αίματα. Παρακάτω είδα τον συγχωρεμένο να βρίζει τη μάνα μου. 

Τον βρήκα καθισμένο στην αυλή και του ζήτησα το λόγο. Ανέβηκε σε ένα μπεντενάκι, ενώ εγώ τον ρώτησα γιατί βρίζει και μου απάντησε υβριστικά και για τη μάνα μου και για τον πατέρα μου. Έβρισε ακόμη και τα κόκαλα του πατέρα μου. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι άνοιξα το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και πήρα το όπλο. Ήταν μια κακιά στιγμή. Ενώ εκείνος έβριζε έχασα την ψυχραιμία μου. Του έριξα μια, δύο τρεις, τέσσερις συνεχόμενες. Κι έφυγα. Πήγα σπίτι μου, είδα τον αδερφό μου, του είπα τι έγινε... Έφυγα  στο επόμενο χωριό πέταξα σε ένα κάδο του όπλο. Προσπαθούσα να πάρω τη σύζυγό μου να της το πω... Ύστερα άρχισε ένα Γολγοθάς. Βρήκα δικηγόρο και πήγα να παραδοθώ. 

Του έριξα στα ποδιά.  Κάποια στιγμή τον είδα και δίπλωσε.  Δεν ήθελα να τον σκοτώσω.  Ήθελα να τον φοβερίσω, να τον τραυματίσω. Είχα οπτική επαφή και θα μπορούσα να του παίξω στον μπέτη στο κεφάλι. Δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω», υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος έχει ομολογήσει την πράξη του και περιέγραψε προανακριτικά στους αστυνομικούς τους λόγους που όπλισαν το χέρι του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου, πατέρα ενός βρέφους.
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο 22χρονος ήταν προκλητικός κι ότι ενώ εκείνος θρηνούσε για τον πατέρα του, το θύμα έπινε και γλεντούσε κάνοντας του μάλιστα παρατήρηση.

Το χρονικό

Το φονικό είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2022, με θύμα τον 22χρονο Κωστή, ο οποίος ήταν πατέρας ενός αγοριού ηλικίας μόλις μερικών εβδομάδων. Το τραγικό περιστατικό είχε λάβει χώρα έξω από το σπίτι της αδελφής του νεαρού, στο Αργουλιό, την Κυριακή της Πεντηκοστής, που συνιστά ημέρα γιορτής για το χωριό όπου βρίσκεται ο φερώνυμος ναός.

Ο 45χρονος φέρεται να έβγαλε το όπλο του και να πυροβόλησε τον 22χρονο, ο οποίος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Όταν ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Ο 45χρονος, ο οποίος αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, παραδόθηκε στις Αρχές μερικές ώρες μετά το συμβάν, παραδίδοντας και το όπλο με το οποίο φέρεται να σκότωσε τον 22χρονο.

diki argoulio
diki argoulio
diki argoulio
diki argoulio
diki argoulio
diki argoulio
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News