Αλήθειες και ψέματα για την άνοια σε ημερίδα ψυχικής υγείας στα Χανιά - Οι αριθμοί της νόσου στην Ελλάδα (vid)

Χανιά
Αλήθειες και ψέματα για την άνοια σε ημερίδα ψυχικής υγείας στα Χανιά - Οι αριθμοί της νόσου στην Ελλάδα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα προκαλεί η συχνότητα εμφάνισης της άνοιας και του αλτσχάιμερ σε ανθρώπους άνω των 65 ετών

Μόνιμη απειλή για τους ηλικιωμένους συνεχίζουν να αποτελούν η άνοια και το Alzheimer. Τα στοιχεία στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο προκαλούν βαθιά ανησυχία αλλά και προειδοποίηση για την επιδείνωση της κατάστασης τα επόμενα χρόνια. Σε ημερίδα του Κέντρου Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων αναπτύχθηκαν οι προεκτάσεις της άνοιας.

Ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα προκαλεί η συχνότητα εμφάνισης της άνοιας και του αλτσχάιμερ σε ανθρώπους άνω των 65 ετών. Σύμφωνα µε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία,στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 από ήπια νοητική διαταραχή που είναι προστάδιο της άνοιας (Στοιχεία Εταιρίας Alzheimer Αθηνών). Συνολικά, ο πληθυσμός των ανθρώπων με νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο.

Στην ημερίδα του Κέντρου Ημέρας νόσου αλτσχάιμερ Χανίων για τις νομικές, κοινωνικές και βιοηθικές προεκτάσεις των νόσων τονίστηκε ότι κύριος παράγοντας της αύξησης των ασθενών είναι η αλλαγή στις μέρες μας του προσδόκιμου ζωής.

Ειδικοί της ψυχικής υγείας εξηγούν τι διαφοροποιεί την άνοια από το αλτσχάιμερ ξεκαθαρίζοντας πως το δεύτερο είναι μια βαριά νόσος.

Η νόσος απαιτεί εξατομικευμένη αντιμετώπιση ενώ καθοριστικός για την διατήρησης του βιοτικού επιπέδου ενός ασθενούς είναι ο ρόλος της οικογένειας.

Στα Χανιά εκατοντάδες ασθενείς με τις οικογένειες τους απευθύνονται στο Κέντρο Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ λαμβάνοντας συμβουλές και επιστημονική καθοδήγηση για μια καλύτερη ποιότητας ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News